Πρόταση δυσπιστίας – Ι. Κόντης: Θα περιμένουμε να μας πείτε σε τι αποσκοπεί η πρόταση και θα αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε – Δεν είμαστε λαγοί ούτε της ΝΔ ούτε του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου

«Από το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπέγραψαν και κατέθεσαν αυτή την πρόταση δυσπιστίας θα περιμένουμε μέχρι αύριο να μας εξηγήσουν σε τι αποκοπεί, ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της. Και μετά εμείς θα εξετάσουμε το τι θα ψηφίσουμε» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Ιωάννης Κόντης κατά την συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Ο κ. Κόντης είπε πως «εμείς πήραμε σήμερα την Πρόταση Δυσπιστίας που κατατέθηκε», «δεν μας την κοινοποίησε κανείς και δεν μας θέλησε να μας ρωτήσει κανείς. Αφήσατε τρία κόμματα απέξω » αλλά «θέλετε να έρθουμε ως ουραγοί και λαγοί να την στηρίξουμε;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «εάν δεν ψηφίσουμε την Πρόταση θα μας πείτε ότι είμαστε λαγοί της ΝΔ; Και ψηφίσουμε την Πρόταση η Κυβέρνηση θα πέσει; Όχι. Τότε τι κάνουμε εδώ κοροϊδευόμαστε;» Το έγκλημα των Τεμπών , είπε ο κ. Κόντης «υπάρχει, είναι έγκλημα, αλλά η Πρόταση αυτή Δυσπιστίας τι είναι αυτό που μας προσφέρει. Εάν μας πείτε ότι θα πέσει η Κυβέρνηση και θα οδηγήσει σε εκλογές, εμείς θα την ψηφίσουμε και με τα δύο χέρια, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Ζήτησε «να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να διερευνήσει απερίσπαστη το τι ακριβώς έχει συμβεί».

Απευθυνόμενος στα κόμματα που συνυπέγραψαν την Πρόταση Δυσπιστίας είπε ότι «και εσείς που έχετε κυβερνήσει ή μετείχατε σε Κυβερνήσεις, έχετε ευθύνες γιατί η Σύμβαση 717 που καταγγέλλετε ότι δεν ολοκληρώθηκε είχε υπογραφεί το 2014. Δεν εκτελέστηκε όπως θα έπρεπε το 2017. Το 2018 θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί ο ανάδοχος έκπτωτος. Κάτι που δεν έκανε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα παρουσιάζεται ως καταγγέλλουσα. Όλοι είσαστε συνυπεύθυνη και δεν μπορεί να αναζητούνται ευθύνες μόνο από τον τελευταίο Υπουργό πριν την τραγωδία»

Ο κ. Κόντης, είπε ότι ενόψει ευρωεκλογών «βλέπουμε να υπάρχει ένα γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών, οι οποίες παραπέμπουν σε προεκλογικό αγώνα»

‘Ασκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ ότι «με την κατάθεση της Πρότασης αυτής Δυσπιστίας «βγάζει ακόμα πιο δυνατή και συσπειρωμένη τη ΝΔ» και «μας κάνει εντύπωση και η επιλογή καθώς είχαν δοθεί πολλές άλλες και μεγαλύτερες ευκαιρίες για να ασκηθεί Πρόταση Δυσπιστίας εναντίον της Κυβέρνηση. Αυτό μας βάζει σε σκέψεις»

Επίσης, καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ότι «είναι αυτό, που βρίσκεται μαζί με άλλα κόμματα πίσω από τις ενστάσεις που κατατέθηκαν για την συμμετοχή των Σπαρατιατών στο Κοινοβούλιο. Είναι αυτοί που είχαν φέρει τροπολογία για την περικοπή της χρηματοδότησης του κόμματός μας. Είναι αυτοί που περιμένουν να δουν δύο υποψηφίου τους να παίρνουν έδρες. Που δικός τους συνταγματολόγος λέει ότι οι έδρες των Σπαρτιατών θα πρέπει να μοιραστούν ως τραπουλόχαρτα στα άλλα κόμματα. Αυτή είναι η αγάπη τους στο Σύνταγμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος