Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μετά την περιοδεία στη Θεσσαλία, συναντά αύριο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μεθαύριο τον πρωθυπουργό. Στο εσωκομματικό πεδίο, ωστόσο, οι βολές συνεχίζονται ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης επαναφέρει το σενάριο συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο απορρίπτει η Χαριλάου Τρικούπη. Αύριο 31/10 συνεδριάζει η Κ.Ο. του κόμματος.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα κρίσιμα για την κοινωνία ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, φέρνει στο προσκήνιο ο Στέφανος Κασσελάκης κι ενώ αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που προετοιμάζεται για τη μάχη του προϋπολογισμού. Στο εσωκομματικό τοπίο παρότι σε χαμηλότερους τόνους υπάρχουν διαξιφισμοί κι ενώ στελέχη ασκούν πλέον δριμεία κριτική κατά των διαφωνούντων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη δήλωσε: «Δεν μιλάμε για άλλη άποψη μιλάμε για διαλυτική στάση που είναι αντιδημοκρατική. Ο πρόεδρος έχει εκλεγεί. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε αντιπολίτευση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πυρά στη νέα ηγεσία εξαπέλυσε ο Θοδωρής Δρίτσας στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Σκάι: «Ο Στέφανος Κασελλάκης είναι παράγοντας διχασμού και αποσταθεροποίησης».

Σφοδρή για τον Θοδωρή Δρίτσα ήταν η κριτική του Παύλου Πολάκη: «Όταν πας και προσκυνάς στο ΣΚΑΙ για πέντε λεπτά δημοσιότητας για να εξυπηρετήσεις την εσωκομματική σου ομάδα, τότε πέφτεις στα μάτια μας Θοδωρή!! (και εκφράζομαι ήπια)».

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις έχουν πυροδοτήσει οι αναφορές του ευρωβουλευτή  του ΣΤΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου που καταφέρθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Κούλογλου είχε  δηλώσει στο Πρώτο Θέμα: «Η εκλογή του Κασσελάκη, ήδη είναι ένα σημείο καμπής, συνιστά μια πολιτική ανωμαλία. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ιστορία κάποιος να δει φως και ν’ ανέβει και να γίνει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε σε επαρχιακό κυνηγετικό σύλλογο δεν γίνεται αυτό». 

Μιλώντας στο ΕΡΤNEWS ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Πέτρος Παππάς, ανέφερε πως: «Δηλαδή τι σημαίνει; Αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες. 10.52.40 Η μεγάλη πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει μαζί σε αυτό το απαραίτητο άλμα στο μέλλον».  

Για το ενδεχόμενο να σχηματίσει νέο κόμμα ρωτήθηκε εκ νέου ο Πέτρος Κόκκαλης, που δήλωσε στο Open: « Δεν είναι μία συζήτηση τώρα για δικό μου κόμμα και σχηματισμό. Για να έχεις μία συμμαχία πρέπει να είσαι και πράσινος. Είναι μία ώριμη συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής αριστεράς».

Εν τω μεταξύ, συζητήσεις προκαλεί η αναφορά του Νίκου Παπανδρέου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φέρνει φρέσκο αέρα στο πολιτικό σύστημα με τη Χαριλάου Τρικούπη να χαμηλώνει τους τόνους γύρω από τη δήλωση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε στο Σκάι: «Δεν είναι κακό να πει κανείς κάτι καλό. Δημιουργείται μεγαλύτερη αίσθηση και εντύπωση από ότι πραγματικά ήθελε να δώσει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.  Συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία. Οι όποιες συγκλίσεις θα πρέπει να γίνουν σε επίπεδο βάσης.

Στο σενάριο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με κοινό ευρωψηφοδέλτιο επιμένει ο Χρήστος Σπίρτζης, που τόνισε μιλώντας στο Σκάι: «Εφόσον επιδοκιμαστεί η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε παρακάτω. Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε με τον ήλιο. Μπορεί να είναι όμως κόκκινος.

Στην αναφορά Σκουρλέτη για το ΣΥΡΙΖΑ περί στημένου μηχανισμού και παράκεντρων επανήλθε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, που μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, είπε: «Ακούσαμε από τον κ. Σκουρλέτη δηλαδή από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, από ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος ο οποίος μίλησε για έναν μηχανισμό ο οποίος ουσιαστικά ελέγχεται από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Όλα αυτά χρήζουν απαντήσεων».

 Μιλώντας στο Σκάι ο Χρήστος Σπίρτζης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε πως: «αυτά είναι αστειότητες. Ο Πάνος ο Σκουρλέτης θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του. Αν έχει η Ομπρέλλα τρολς να μας το πει».

Στην Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου, ζητήματα που αφορούν το συνέδριο τις παραπομπές προς διαγραφή των τεσσάρων στελεχών αλλά και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος θα βρεθούν επί τάπητος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος