Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το παλαιστινιακό φαίνεται να έχουν οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος υπήρξε ενημέρωση ότι αναβάλλεται κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς. Ο λόγος που προέβαλε η Άγκυρα είναι η συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών που διοργανώνει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Η συγκεκριμένη διάσκεψη θα είναι σε εξέλιξη την ώρα που ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στο «Σπίτι της Τουρκίας» το οποίο βρίσκεται απέναντι από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτό που αναζητούν οι δυο αντιπροσωπείες είναι διαθέσιμη ώρα για να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη με βάση το πρόγραμμα και των δύο ηγετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που θα παραβρεθεί ο Τούρκος Πρόεδρος και συγκαλεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του για την επόμενη ημέρα στη Γάζα. Υπενθυμίζεται πως όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες μετά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Δύσης.
O Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Στο επίκεντρο βρέθηκε το εμβληματικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συζητήθηκαν ακόμα οι θεματικές που θα τεθούν στην επικείμενη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ελλάδα.
Ανταπόκριση: Γεωργία Σκιτζή
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος