Προεδρικό Μέγαρο: O πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος στην ΠτΔ – Επιθεώρηση της Προεδρικής Φρουράς (video)

Τους δεσμούς φιλίας, που συνδέουν την Ελλάδα με τη Μ. Βρετανία περιέγραψαν τόσο η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος στην κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Πολύ σημαντική η συμβολή της χώρας σας στον ελληνικό αγώνα. Οι σχέσεις Μ. Βρετανίας – Ελλάδας είναι πολύ δυνατές. Είχατε συγκινήσει με τη φράση “Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου”, επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στον πρίγκιπα Κάρολο.

“Εγώ και η σύζυγός μου αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση που σκεφτήκατε να μας καλέσετε σε αυτή την τόσο σημαντική επέτειο και μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε να έρθουμε” επισήμανε ο πρίγκιπας της Ουαλίας και χαρακτήρισε ως εξαιρετική ευκαιρία “να έρθουμε εδώ και να θυμηθούμε ποιος ήταν ο ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας, μαζί με αυτό των άλλων δύο δυνάμεων στον αγώνα προς την ελληνική ανεξαρτησία”.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, επισκέφθηκαν την προεδρική φρουρά όπου έγινε επιθεώρηση και ξενάγηση σε έκθεση για την ιστορία της προεδρικής φρουράς.

Πηγή: ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ