Προανακριτική-Υπόμνημα Ν. Παππά: “Αβάσιμες και αναπόδεικτες οι σε βάρος μου κατηγορίες”

“Αβάσιμες οι κατηγορίες σε βάρος μου και παντελώς αναπόδεικτες”, δήλωσε ο Νίκος Παππάς μεταξύ άλλων, μέσω γραπτού υπομνήματος, που διαβίβασε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Καλογρίτσα, και τις τηλεοπτικές άδειες. “Αντί απαντήσεων επέλεξε την ένοχη σιωπή”, απαντά η Νέα δημοκρατία.

Για πολιτικές σκοπιμότητες καταγγέλλει την πλειοψηφία της προανακριτικής, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Νίκος Παππάς σε ένα υπόμνημα 47 σελίδων, αποδεικνύει, όπως τονίζει, ότι καμία σχέση δεν έχει με τα όσα τον κατηγορεί η πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, για το επίμαχο ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ο κος Παππάς δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρχε ιδιωτικό συμφωνητικό της εταιρείας CCC και του Χρήστου Καλογρίτσα.

Στο σημείο αυτό, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκαθαρίζει πως νομίμως τα χρήματα των 3 εκατ ευρώ κατέληξαν σε εταιρείες του κου Καλογρίτσα.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento, ο κος Παππάς τονίζει πως η εφημερίδα βγήκε τον Νοέμβριο του 2016 και τα χρήματα ήταν δεσμευμένα μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης, ο Νίκος Παππάς αναφέρει πως ο Χρήστος Καλογρίτσας αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και δεν έλαβε τελικά άδεια.

Για δε τους όρους White House και White Porscha που έχουν αναφερθεί στην δικογραφία, ο κος Παππάς επισημαίνει πως δεν αφορούν το Μαξίμου και τον ίδιο αλλά την οικογένεια Χούρυ.

Το υπόμνημα καταλήγει ως εξής: “Επειδή στην κρινόμενη περίπτωση οι σε βάρος μου κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική, σας καλώ να αποφασίσετε κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον της Επιτροπής σας διαδικασία, και να μην προβείτε σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες.”

Τα βήματα από εδώ και πέρα είναι μέχρι 29 Ιουνίου τα πορίσματα της επιτροπής θα τεθούν σε ψηφοφορία και εντός 2 εβδομάδων θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία για την τύχη της υπόθεσης.

Κοινοβουλευτικές πηγές ΝΔ: Τυπικό υπόμνημα – Δεν απαντά σε τίποτα

Το υπόμνημα του κ. Παππά “δεν απαντά σε τίποτα” τονίζουν πηγές προσκείμενες στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. “Αντί να παρουσιαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες email & SMS που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων Off -Shore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εν τέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς, κατέθεσε δια του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα”, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν μάλιστα λόγο για “Λευκή Πετσέτα Παππά σε Καλογρίτσα”.

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ενώ “ο σύντροφος Καλογρίτσας” αποκαλούσε τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά “Νίκο μου! Λεβέντη μου! Καμάρι μου!”, “ο ίδιος κ. Παππάς επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του”.

Όπως τονίζουν, στο υπόμνημα Παππά δεν υπάρχει “ούτε κουβέντα για τους διαλόγους με τον κ. Καλογρίτσα. Καμία αναφορά στα επίμαχα μεταξύ τους μηνύματα που ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε. Ούτε λέξη για τον Αρτεμίου. Τίποτα για τις κλεισμένες από εκείνον συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα με επιχειρηματίες. Για αυτά σιωπή. Προφανώς ο κ. Παππάς έλαβε το μήνυμα του κ. Καλογρίτσα. Υπάκουσε στις επιθυμίες του για να αποφύγει νέες πιθανές αποκαλύψεις. Τελικά, ο κ. Παππάς αντί των απαντήσεων επέλεξε την ένοχη σιωπή” καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος