Προανακριτική: Καταθέτουν σήμερα οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες-Το ΚΚΕ αποχωρεί από τη διαδικασία

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του. Η «Αικατερίνη Κελέση» θα καταθέσει στις 20:30.

Και οι δυο καταθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα, με αλλοίωση χαρακτηριστικών και ήχου. Στην ΓΑΔΑ θα βρίσκονται 4 βουλευτές, δηλαδή εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν και ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μπούγας.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης συνεδρίασε νωρίτερα, ενόψει της λήψης καταθέσεων. Ελήφθησαν αποφάσεις για διαδικαστικά θέματα όπως για το αν θα πρέπει οι μάρτυρες να έχουν έγγραφα και κινητά τηλέφωνα μαζί τους κατά την διάρκεια της κατάθεσης.

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” στο οποίο αναφέρεται πως το σκάνδαλο Novartis έχει κοστίσει στον Ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μάθουν ποιος έστησε στην πλάτη τους ένα παιχνίδι με απώλεια δισεκατομμυρίων. “Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την μάχη προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η δυσώδης υπόθεση, όσα προσκόμματα κι αν επιχειρήσουν άλλοι” αναφέρει.

Κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στρέφεται το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του: “Αυτή την φορά για να καλύψει την κ. Τουλουπάκη ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωμοδοτεί ότι η υπόθεση της έρευνας εις βάρος της πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Γνωρίζει κάτι; Γνωρίζει κάτι η Δικαιοδύνη και σιωπά;” αναρωτιούνται στο Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, διότι «δεν νομιμοποιεί τις κουκούλες». Όπως ανέφερε ο εισηγητής Νίκος Καραθανασόπουλος, το ΚΚΕ θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν τα δεδομένα, δηλαδή αν αρθεί το καθεστώς προστασίας.

«Δεν μπορεί ο βασικός μάρτυρας σε μία υπόθεση να είναι ανώνυμος και κουκουλοφόρος, πρέπει να είναι προστατευόμενος και η μεγαλύτερη προστασία είναι η δημοσιοποίηση του ονόματός του και μία σοβαρή κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να τον προστατεύσει και να τον περιφρουρήσει αποτελεσματικά». Τόνισε, μεταξύ άλλων, νωρίτερα το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε τους κατήγορους “πολιτικούς καρνάβαλους” που θα επιστρέψουν σπίτι τους.

Με αιχμές και ερωτηματικά σχολίασε τις σημερινές δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε τηλεοπτικό σταθμό, το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει: «Το παραδικαστικό κύκλωμα καλά καλά κρατεί. Ο κ. Παπαγγελλόπουλος εμφανίζεται σήμερα σε μέσα ενημέρωσης να προαναγγέλλει -όπως επί ΣΥΡΙΖΑ- τα αποτελέσματα δικαστικής έρευνας. Αυτήν τη φορά για να καλύψει την κα Τουλουπάκη, “γνωμοδοτώντας” ότι η υπόθεση της έρευνας εις βάρος της πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Γνωρίζει κάτι;».

«Και πέρα απ’ αυτόν τι γνωρίζει η κυβέρνηση και σιωπά; Πάλι η Δικαιοσύνη γίνεται “ενδοοικογενειακή” υπόθεση της δεξιάς;», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορταζ Δ. Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος