Προανακριτική για υπόθεση Ν. Παππά – Κατάθεση Δ. Βερύκιου

Με ένταση ξεκίνησε η προανακριτική σήμερα, με την εισηγήτρια της μειοψηφίας Θεοδώρα Τζάκρη να καταγγέλλει νέα νόθευση των πρακτικών από το προεδρείο. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η κατάθεση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου.

Σε έλεγχο των ηχητικών αρχείων των συνεδριάσεων της προανακριτικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Ν. Παππά, θα προβεί ομάδα βουλευτών – μελών της, μετά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για “αλλοίωση” των πρακτικών. Ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτσης είπε ότι μετά από πρότασή του, που έγινε ομόφωνα δεκτή, εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις, θα ελέγξουν την πιστή απόδοση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από πλευράς του, και ότι οι όποιες μη καταγραφές, που καταγγέλλονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζονται με αναφορές βουλευτών εκτός μικροφώνου και εκτός διαδικασίας.

Ο Δήμος Βερύκιος, πρώην μέλος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επί ιδιοκτησίας του Δ. Κοντομηνά, φέρεται στην κατάθεσή του να επιβεβαιώνει όλα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς και δημόσια.
Στον κ. Βερύκιο παρουσιάστηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τηλεοπτική του συνέντευξη, στην οποία περιέγραφε τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον Δημήτρη Κοντομηνά προκειμένου να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα γι΄αυτή τη συνάντηση Καλογρίτσα- Κοντομηνά, που έγινε στη Κάντζα, ο κ. Βερύκιος, φέρεται να δηλώνει:
“Ο Καλογρίτσας του δίνει τη λίστα για το τι απαιτήσεις έχει η κυβέρνηση, σχετικά με τον απόλυτο έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα και σχετικά με μια ψυχαγωγική εκπομπή που θα πρέπει να αναλάβει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με βαρύ ονοματεπώνυμο στην ψυχαγωγία. Ο Καλογρίτσας κατάλαβε τη δυσαρέσκεια του Κοντομηνά και το γύρισε. Του λέει, άκου να δεις, εγώ δεν ήθελα να μπλέξω με τα μίντια. Αυτά τα παλιόπαιδα με έστειλαν και δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξω”, είπε στον κ. Κοντομηνά.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο κ. Καλογρίτσας ο οποίος ζήτησε αυτό το ραντεβού με τον κ. Κοντομηνά και μάλιστα ο κ. Κοντομηνάς, φέρεται να είπε ο μάρτυρας, ότι αναρωτήθηκε “πως είναι δυνατόν να συνεργαστώ εγώ με αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει χρήματα και μάλιστα βρίζει αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν σε μένα; Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Μαφία”.

Επόμενος μάρτυρας θα είναι ο Θανάσης Τσάδαρης, ο οποίος ήταν στέλεχος στην τράπεζα Αττικής, με την οποία είχε συναλλαγές ο κ. Καλογρίτσας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος