Προανακριτική: Για παράβαση καθήκοντος προτείνεται ο Ν. Παππάς – Ανεκλήθη ο πυρήνας του κατηγορητηρίου δηλώνει ο πρώην υπουργός (video)

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που συνιστά πλημμέλημα κατηγορεί η πλειοψηφία της επιτροπής της Βουλής τον Νίκο Παππά στο πόρισμα της, 136 σελίδων, ενώ δεν προκύπτει το αδίκημα της δωροδοκίας. Με ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν.

Για το σκέλος που αφορά στη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, η πλειοψηφία ζητά να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη. Επιπλέον ζητούν να διαβιβαστεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το πόρισμα, προκειμένου να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους αναφορικώς με τη χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento και τη μεταβίβαση τελικά στο σύνολο της στον κ. Βαξεβάνη με εντολή του κ. Παππά.

Ν. Παππάς: Η πλειοψηφία ανακάλεσε τον πυρήνα του κατηγορητηρίου

Καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων, τονίζουν στο πόρισμά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μέλη της προανακριτικής επιτροπής, ενώ, σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι “μια μέρα δικαίωσης” καθώς, “μέσα σε μόλις 2,5 μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία μιας προανακριτικής επιτροπής, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου“. Όπως υπογράμμισε, (η πλειοψηφία) “ήρθαν προφανώς σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την πραγματικότητα και έκαναν όπισθεν ολοταχώς“.

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος