Πρέσβης Αιγύπτου για επίσκεψη Ν. Δένδια στο Κάιρο: Αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Array

Την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κάιρο την Κυριακή, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, καλωσορίζει με δήλωσή του ο νέος πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Όμαρ Άμερ Γιούσεφ. Επίσης, ο Αιγύπτιος πρέσβης τονίζει τη σημασία της επίσκεψης του Νίκου Δένδια και τον χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιείται, «καθώς οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις διμερείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Επίσης, ο πρέσβης Όμαρ Άμερ Γιούσεφ, ο οποίος επέδωσε πρόσφατα τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα έχουν ισχυρούς πολιτικούς, πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς και διαβεβαίωσε «την αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σύμπραξης», καθώς και τη βούληση για στενή συνεργασία για την επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και οικονομική ευημερία των δύο φίλων λαών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος