Πρ. Παυλόπουλος: Να γίνουμε δωρητές οργάνων (video)

Νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών, καθώς και συνολικά για το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου «Λαϊκό», σηματοδοτεί η ανακατασκευή της πτέρυγας Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών. Τα εγκαίνια της πτέρυγας έγιναν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, μελών της επιστημονικής κοινότητας και εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς οργάνων, απευθύνοντας έκκληση «να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι, ιδίως στην εποχή μας, να γίνει καθένας μας δωρητής οργάνων».

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» γιατί όπως είπε «για μιαν ακόμη φορά, με μια κυριολεκτικώς εμβληματική δωρεά, συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ευεργετών».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι «η χώρα μπαίνει σε ήρεμα νερά για τα επόμενα δύο χρόνια και μπορούμε πλέον να βάλουμε άλλους στόχους», όπως ο μηδενισμός της λίστας αναμονής από ζώντα δότη.

«Για μεγαλόπνοο έργο ζωής» μίλησε κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ηρακλής Χαρμανίδης.

Στοιχεία για τις μεταμοσχεύσεις νεφρού στην Ελλάδα έδωσε ο Ιωάννης Μπολέτης Διευθυντής της Κλινικής, τονίζοντας ότι από το 1971 που έγινε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού υπήρξε μια σημαντική προσπάθεια με επιτυχίες. Συνολικά έχουν γίνει 2360 μεταμοσχεύσεις νεφρού εκ των οποίων οι 1183 από ζώντα δότη και οι 1177 από πτωματικό δότη. Για αύξηση των μεταμοσχεύσεων κατά 35%, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΜ Ανδρέας Καραμπίνης, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών Ξενοφών Λύρος, εστίασε στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη που ξεπερνά του 18 μήνες, όπως είπε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος