Πρ. Παυλόπουλος: Δημοκρατικό κράτος σημαίνει υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους

Στην υποχρέωση της πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, αναφέρθηκε από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στις εκδηλώσεις για την εξάμηνη αντίσταση, κατά την επανάσταση του 1821, και το ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει σήμερα, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, είναι η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, το οποίο είναι υποχρέωση του κράτους εκ του Συντάγματος, είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με αφορμή το Έτος Αριστοτέλη που διανύουμε, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο πνεύμα του Αριστοτέλη και το περιεχόμενο που έδωσε στην έννοια της Δικαιοσύνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και σημείωσε πως αυτή πρέπει να την υπερασπιστούν όλη η Δύση και η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία της Δύσης, ιδίως η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

«Ο κρατισμός αποτελεί μια πληγή πραγματικά, αλλά ο κρατισμός με την έννοια που τον ξέραμε. Ο κρατισμός δεν συμπεριλαμβάνει το κοινωνικό κράτος. Το κοινωνικό κράτος είναι υποχρέωση του κράτους εκ του Συντάγματος», υπογράμμισε και συνέχισε: «Και αν θέλετε είναι υποχρέωση του κράτους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, λόγω της φύσης και της ιδιοσυγκρασίας του. Γιατί ένα κράτος για να είναι δημοκρατικό το πρώτο το οποίο πρέπει να επιτυγχάνει είναι την ίση μεταχείριση των πολιτών του και τη στήριξη της κοινωνίας του. Χωρίς αυτή δημοκρατία και δη αντιπροσωπευτική Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος