Πόρτο: Δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα οι «27» της ΕΕ (video)

Οι πολιτικές κοινωνικής συνοχής στην ΕΕ έως το 2030 βρίσκονται στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής, που διεξάγεται στο Πόρτο. Τη μεγαλύτερη πρόκληση αποτελούν οι τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας. Κατά την άφιξη του, ο πρωθυπουργός εξέπεμψε το μήνυμα ότι η δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας θα αποτελέσει μία από τις μείζονες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Δήλωση για την εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα οι 27 ηγέτες της ΕΕ, κατά τη 2η μέρα της άτυπης συνόδου κορυφής στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δηλώσουν τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και τη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά των διακρίσεων και την αντιμετώπιση της φτώχειας, αν και ο δρόμος αυτός αναμένεται να είναι μακρύς.

Χθες, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι μία από τις μείζονες προτεραιότητες της κυβέρνησης θα αποτελέσει η δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, τονίζοντας πως αυτές θα προέλθουν μέσω των επενδύσεων, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ενώ έκανε ειδική μνεία στις πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά που προωθείται στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως δίνει δύναμη και προστατεύει τον εργαζόμενο. Αναφορικά με την πανδημία, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ταχύτερης δυνατής εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού, και στήριξε την πρόταση για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων.

Για το τελευταίο πάντως, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως οι σχετικές συζητήσεις δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα, και κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια να αυξήσουν την παραγωγή τους και να την εξάγουν, όπως κάνει η ΕΕ.

Πηγές: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Επιμέλεια video: Κάλλη Λέκκα

Σχετικό Άρθρο: Κ. Μητσοτάκης: Καλή επένδυση να ξοδεύεις λεφτά στην πανδημία για να προστατεύσεις δουλειές (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος