Πολιτικοί διαξιφισμοί για ακρίβεια και παρακολουθήσεις

Array

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας και των παρακολουθήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση για λεηλασία δημόσιου πλούτου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον κατηγορεί για πολιτική ανεπάρκεια.

Στρατηγική για βόλεμα ημετέρων καταλόγισε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

«Εδώ βλέπουμε να σκάνε σαν χειροβομβίδες η μία μετά την άλλη σκάνδαλα που αφορούν πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος. Εχουμε μία εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει πιστεύω. Συντελείται η σκληρότερη αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους προς τους ισχυρους της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο να μην απαντήσει στη Βουλή για τις παρακουλουθήσεις. «Αν φυγομαχήσει ο κ. Μητσοτάκης τότε επιβεβαιώνει τις νέες αποικαλύψεις για τις υποκλοπές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγαίνει μια εφημερίδα η οποία είναι εν πάση περιπτώσει από τις κορυφαίες αν και διαφωνούμε, με τη γραμμή που έχει, είναι μια ιστορική εφημερίδα και καταλογίζει ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Χρυσοχοΐδη να συνομιλεί με τον Μαρινάκη. Παρακολουθούσες τον Ανδρουλάκη, παρακολουθούσες τον Σπίρτζη παρακολουθούσες τον Χρυσοχοΐδη, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η μεγάλη σκιά πάνω από τα πολιτικά πράγματα της χώρας και ο Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο και να μην έρχεται να απαντήσει»

Πολιτική ανεπάρκεια καταλογίζει ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί τρία έτη πίστευε μάταια ότι η χώρα και η κυβέρνηση θα κατέρρεαν.

«Η “σκανδαλολογία” και η “ηθικολογία”, στις οποίες επιδίδεται με πάθος ο κ. Τσίπρας, δεν είναι λύση στο πρόβλημα της πολιτικής του ανεπάρκειας. Δεν είναι σωσίβια, όπως ελπίζει. Αλλά είναι το μόνο που ξέρει να κάνει» ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο επίκεντρο της πολιτικής κόντρας παραμενει η ακρίβεια. Σκληρή κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ- Κινημα Αλλαγής, την ώρα που η κυβέρνηση εκτιμά ότι το μέτρο που αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού θα έχει θετικό αποτύπωμα.

«Δεν εχει επιβληθει κανέναν προστιμο στην αγορα τροφιμου» επισημαίνει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Μετρο θετικό. Ο ανταγωνισμος θα αναγκάσει τις εταιριες να παγώσουν αυξησεις» εκτιμά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Ν.Δ

«Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση “πασάρει” τις εβδομαδιαίες προσφορές που -ούτως ή άλλως- έχουν τα supermarkets ως κυβερνητική πολιτική κατά της ακρίβειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η πρώτη ημέρα εφαρμογής του περιβόητου «Καλαθιού του Νοικοκυριού» επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έχει αφήσει την κοινωνία «έρμαιο» καρτέλ και κερδοσκόπων» σημειώνει η «Ελληνική Λυση».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος