Πολιτικοί διαξιφισμοί: Στο επίκεντρο συνεργασίες, πλειστηριασμοί, υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας

“Οι εκλογές δεν θα αργήσουν πολύ” δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Περιστέρι, στέλνοντας το μήνυμα ότι πλησιάζει η ώρα για την προκήρυξή τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στη Δυτική Αττική, όπου κατέβηκε για πρώτη φορά με αρχηγό της ΝΔ τον Κώστα Καραμανλή. Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεσή του για το θέμα της Σοφίας Νικολάου και εκφράζει υπόνοιες για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός από το Περιστέρι, όπου συνομίλησε με πολίτες της Δυτικής Αθήνας, προσδιορίζοντας, μάλιστα, και τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, σημειώνοντας τη μείωση φόρων και εισφορών, τις αυξήσεις στους συνταξιούχους και τα μέτρα στήριξης, όπως το μάρκετ πας, καλώντας τους πολίτες να μη θέσουν σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί.

«Δεν θα πω ποτέ θα γίνουν οι εκλογές. Δεν θα αργήσουν πολύ όμως», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους πολίτες το οικονομικό πλεόνασμα θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη…Όλα αυτά δεν πρέπει να τα θέσουμε σε κίνδυνο και δεν έχω αμφιβολία ότι οι πολίτες θα απαντήσουν στο κεντρικό δίλημμα των εκλογών : δεν θελουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά… Το κεντρικό ζητούμενο της επόμενης 4ετίας να αυξήσουμε τους μισθούς και θα τους αυξήσουμε»

Σε μια προσωπική αναφορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην δική του πορεία, που όπως είπε ξεκίνησε από την Δυτική Αθήνα.

Αίτημα να κληθεί η ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να καταθέσει τα πορίσματα για τον υπολογισμό των υπερκερδών στη ηλεκτροπαραγωγή και στην προμήθεια (λιανική αγορά) ηλεκτρικής ενέργειας, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. καθώς και την άμεση φορολόγηση τους και την επιστροφή τους στους καταναλωτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει στην επιτροπή να κληθεί και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί, όπως σημειώνει με τη χρήση εικονικών τιμολογίων τα οποία κατέληξαν στις εταιρείες συμφερόντων των κκ. Λαβράνου και Γεράκη.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον καλεί εκ νέου να απαντήσει αν θα κρατήσει στα ψηφοδέλτια την κυρία Σοφία Νικολάου.

«Το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο: Η κα Νικολάου εν μέσω πανδημίας ζημίωσε το Δημόσιο με 2 εκατ. ευρώ σε εταιρίες με ανύπαρκτη έδρα ή άλλες που έπαιρναν απευθείας ανάθεση μία ημέρα μετά την ίδρυσή τους. Αν δεν αποπέμψει σήμερα τη Νικολάου ο κ. Μητσοτάκης, απλά εκβιάζεται. Το ερώτημα είναι με τι;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δεν υπάρχει «πόρισμα» αναφέρει σε δήλωση της η κ. Νικολάου, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το ΣΔΟΕ» και προσθέτει «δεν υπάρχει ίχνος βλάβης για το δημόσιο»

Συνεργασίες και πλειστηριασμοί βρίσκονται ψηλά στην ημερήσια διάταξη, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να καταθέτει εν νέου τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη επικαιροποίησης του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010, την απόλυτη προστασία της αγροτικής γης και ένα συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ με δυνατότητα «κουρέματος» της οφειλής για τους συνεπείς της ρύθμισης.

«Διαβάζω ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εννιά η ώρα το βράδυ, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης. Κανένα πολιτικό κόμμα, τουλάχιστον εμείς δεν ενημερωθήκαμε. Πως θα γίνει αυτό;; Τί λογισμικό αγοράστηκε;»σχολιάζει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

«Εμείς λέμε ότι για να σεβαστούμε την απλή αναλογική, θα πρέπει να έχουμε κάτσει γύρω από ένα τραπέζι για να συζητήσουμε για τα πέντε πράγματα που θα κάνουμε τις πρώτες 100 ημέρες» σημειώνει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος