Πολιτική σύγκρουση για τις υποκλοπές: Στο επίκεντρο η δημοσιοποίηση των πορισμάτων

Συνεχίζει να πυροδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση η υπόθεση των παρακολουθήσεων, με αιχμή τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για συγκεκριμένο πλαίσιο που ακολουθείται στις συζητήσεις για τις μυστικές υπηρεσίες, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι μεθοδεύεται συγκάλυψη. 

Γ. Οικονόμου: Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στις συζητήσεις για τις μυστικές υπηρεσίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που διέπει τον τρόπο συζητήσεων για τη λειτουργία μυστικών υπηρεσιών και αυτό ακολουθείται και σε αυτή την περίπτωση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συναινέσει στον χαρακτηρισμό των πορισμάτων ως “απόρρητα”», δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής μεθόδευση φίμωσης των βουλευτών η μυστική Ολομέλεια για τις υποκλοπές

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση».

Για επιχείρηση συγκάλυψης κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

«Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων. Σκοτάδι παντού!», αναφέρει σε νέα του δήλωση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με την εν εξελίξει υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η επιχείρηση συγκάλυψης, που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, είτε με την κοινοβουλευτική πρωτοτυπία να μην κληθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και οι εταιρείες που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator, είτε σφραγίζοντας με απόφαση Μητσοτάκη όλα τα στόματα επικαλούμενοι το απόρρητο αλά καρτ, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη.

Ζητήθηκε ξεδιάντροπα από τα κόμματα να μην δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους, αλλά να το μεταβιβάσουν με πλήρη μυστικότητα στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, έτσι ώστε να θαφτεί μια για πάντα.

Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικό ακόμη και το πόρισμα των κομμάτων. Σκοτάδι παντού!»

Ν. Καραθανασόπουλος – ΚΚΕ: Μεθόδευση για κουκούλωμα στην υπόθεση των υποκλοπών – Θα δώσουμε δικό μας πόρισμα

Στα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, αναφέρθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος,  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος: «Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο.

Το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Η εξεταστική επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος