Πολιτική κόντρα για την τηλεδιοίκηση: Εκατέρωθεν πυρά κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τα Τέμπη

Το σύστημα τηλεδιοίκησης και ειδικά η λειτουργία του σταθμού της Λάρισας, συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να λέει ψέματα για τη τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, με την κυβέρνηση να απαντά ότι δόθηκαν απαντήσεις με αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα.

«Δεν είπαμε ποτέ ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί 100%. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ήταν θλιβερό αυτό που έκανε ο κ.Τσίπρας χθες. Προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα. Πας στη Λάρισα. Στον τόπο της τραγωδίας. Γιατί δεν πας εκεί που έγιναν τα περιστατικά την μοιραία νύχτα;» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η χθεσινή live διάψευση του υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου από σταθμάρχες, επιβεβαίωσε πως τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, δεν υπάρχει από το καλοκαίρι του 2019. Χρειαζόταν η αυτοψία του κ. Τσίπρα για να παραδεχθούν πως λένε ψέματα εδώ και 20 μέρες» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ υποστηρίζει ότι η ενιαία τηλεδιοίκηση της Λάρισας άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015.

«Ιδιαίτερα η τοπική τηλεδιοίκηση του σταθμού της Λάρισας, την οποία όμως δεν επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει πιστοποιηθεί επίσημα και έχουν κατατεθεί στις Ανακριτικές Αρχές αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής, αλλά και την κανονική & αδιάλειπτη λειτουργία της από τον Νοέμβριο του 2022» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.

«Αυτός ο μοιραίος αυτός άνθρωπος εκεί, είχε τη δυνατότητα να χαράξει την πορεία του τρένου, στο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, να τη χαράξει ηλεκτρονικά και είχε επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά στον πίνακα την πορεία του τρένου» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση και η κυβέρνηση ευτέλισε και τον εαυτό της όταν επιμένει ότι αυτό είναι κάποιου είδους τηλεδιοίκηση» επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

«Εκείνη την ημέρα πέρασαν περίπου 30 τραίνα από τον σταθμό της Λάρισας, που χάραξαν πορεία ηλεκτρονικά. Το 31ο το μοιραίο δυστυχώς χάραξε πορεία χειροκίνητα, με λάθος τροπο» ο Δημήτρης Καιρίδης βουλευτής ΝΔ

«Λέμε ακριβώς οτι υπήρχε ανθρώπινο λάθος, αλλά οτι είχαν καταργηθεί με ευθύνη της ΝΔ οι υφιστάμενες δικλείδες ασφαλείας» σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Κιλκίς. «δεν είναι επιτελικό κράτος αλλα επιτελικό κράτος θράσους και συγκάλυψης για να μην αντιμετωπίζει τις ευθύνες της η κυβέρνηση» σημείωσε.

«Αυτή την κατάσταση διαμόρφωσαν και στους σιδηροδρόμους η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πέρασαν 21 ημέρες και δεν ήρθαν στην βουλή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μιλήσουν. Δείχνει συνενοχή και των δύο» είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Φωτιές άναψε» στη Βουλή, η κίνηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη, η οποία ανέβηκε στο βήμα, φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε «57 νεκροί, 156 υποκριτές».

«Θυσίασαν τις 57 αθώες ζωές στο δικό τους Θεό, στο σκοτεινό Μολώχ του καπιταλισμού», ανέφερε.

«Σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής, που απαγορεύει στον προεδρεύοντα να απαντάει επί της ουσίας δεν θα το κάνω κάνει σχόλια, δεν θα απαντήσω τώρα. Δεσμεύομαι όμως να πάρει σύντομα πολύ σκληρή απάντηση η συνάδελφος» ανέφερε ο Προεδρεύων βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει «Πρόκειται για μια ακόμη επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη πράξη εκφασισμού, που δεν έχει καμία θέση στον ναό της Δημοκρατίας μας.

«Απαράδεκτες πράξεις εκφασισμού είναι η προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να πείσουν ότι την ευθύνη έχει μόνο ένας σταθμάρχης», απαντά το ΜέΡΑ25 .

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος