Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την ακρίβεια (video)

Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει και δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης της χώρας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. «Στη νέα τετραετία, η νεολαία θα είναι στην πρώτη γραμμή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνει η ακρίβεια, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιμένει στο πάγιο αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε πως: «Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες και σκεφτείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους μετά από τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών. Ο λαϊκισμός θα δώσει την τελευταία του μάχη και αυτή θα είναι και η πιο ύπουλη και η πιο σκληρή. Κάτι που αναδεικνύει και τη δική σας συναρπαστική αποστολή να διδάξετε την αλήθεια στο ψέμα και στη μηδενιστική κριτική. Η πατρίδα μας χρειάζεται μία σωστή κυβέρνηση που κάνει και λάθη παρά μία λάθος κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως την πραγματική προοδευτική δύναμη. Παράλληλα, κράτησε στην πρώτη γραμμή τις έννοιες-κλειδί του ισχυρού και σταθερού κράτους, λέγοντας: «Στο επόμενο διάστημα και παρά τον πόλεμο και την κρίση η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πολύπλευρο το πρόγραμμα της για τη νεολαία. Τον Αύγουστο θα ολοκληρώσουμε την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και το 2023 θα είμαστε έτοιμοι για το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας».

«Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει την πατρίδα μας πιο κοντά στο γκρεμό», σημείωσε, από τη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας προσφυγή στην εθνική κάλπη: «Τρεις λέξεις θα πω μόνο που πιστεύω αντανακλούν το κοινό αίσθημα: Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει. Και για να φύγει πρέπει να γίνουν εκλογές. Το συντομότερο. Και τις εκλογές πρέπει να τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όχι με μια ψήφο αλλά με διαφορά. Καθαρά».

Το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Τσίπρα, ο οποίος και χθες είχε ασκήσει σφοδρή κριτική: «Και αν κανείς αναλογιστεί ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότεροι σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, δηλαδή έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια με τους χαμηλότερους μισθούς, τότε κατανοούμε ότι η κρίση εδώ είναι κρίση υπαρξιακή; Γιατί; Γιατί εδώ έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί εδώ πληρώνουμε τη ρήτρα Μητσοτάκη».

Την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστή του πολιτικού σκηνικού έθεσε ως στόχο του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης: «Θέλω την παράταξη πρωταγωνιστή, για να αλλάξει σελίδα ο Τόπος. Αφού θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι αυτός που το κόμμα του θα είναι πρώτο, ας συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη…ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβουν ότι ήρθε ένας νέος παίχτης».

Περιοδεία στην Σαντορίνη πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συναντήθηκε με το δήμαρχο του νησιού και εκπροσώπους εργατικών σωματείων.

Με τον νέο Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος