Πολιτική αντιπαράθεση για την καταγγελία του Ν. Ανδρουλάκη και τη νόσηση του Α. Τσίπρα

Array

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από το Νίκο Ανδρουλάκη, ότι όπως ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό του με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος».

Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά από τη Δικαιοσύνη, δηλώνει η κυβέρνηση.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει πλήρως αυτή την υπόθεση και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι κάθε αρμόδια αρχή της χώρας μας θα το διευκολύνει με την παροχή πληροφόρησης», τόνισε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη Βουλή.

«Τι κάνει η κυβέρνηση για να προστατέψει τους πολίτες; Το δικό σας κινητό, κ. υπουργοί, παρακολουθείται»; ανέφερε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, δήλωσε: «Αυτά είναι καταδικαστέα εκ των προτέρων, ωστόσο δεν σας άκουσα να λέτε τίποτα για τις αλλεπάλληλες καταγγελίες του ΚΚΕ, με στοιχεία, για τις συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος».

«Η κυβέρνηση διαθέτοντας μυστικές υπηρεσίες υπό την επιστασία του ίδιου του πρωθυπουργού πρέπει να απαντήσει: αυτή η ιστορία αφορά το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση, ή αφορά και ιδιώτες όπως λέγεται;», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Πράγματι, τέτοιες καταγγελίες παρακολουθήσεων απαιτούν απάντηση από επίσημα χείλη. Είναι μια θλιβερή πρακτική που την γνωρίζω καλύτερα απ` όσο θα ήθελα. Όπως έχω δηλώσει δημόσια, τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολούθησης του δικού μου τηλεφώνου είναι πέραν αμφισβήτησης», σχολίασε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Την υποστήριξή της στον Νίκο Ανδρουλάκη εξέφρασε η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, με ανάρτηση στο Twitter της: «Πλήρης υποστήριξη στον σύντροφό μας @androulakisnick. Ελπίζω η δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει τις ευθύνες αυτών των πράξεων».

Εν τω μεταξύ σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Θάνος Πλεύρης, επικαλούμενος την δημοσιοποίηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι νοσούσε από κορονοϊό στις 20 Ιουλίου, δήλωσε, ότι ο κ. Τσίπρας που βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Κυριακής, θα έπρεπε είτε να είναι σε καραντίνα είτε αν την είχε ολοκληρώσει να κυκλοφορεί με μάσκα.

«Βρέθηκε με μάσκα ΚΝ95 στις πυρκαγιές και το απόγευμα βρέθηκε στο προεδρικό μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα», είπε μιλώντας στο ΟΠΕΝ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Για χυδαιότητα και ακροδεξιά προπαγάνδα κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Υγείας, δίνοντας στη δημοσιότητα το αρνητικό μοριακό τεστ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Σάββατο.

«Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε έναν άθλιο αντιπερισπασμό. Πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο ΟΠΕΝ, είπε: «Ο κ. Πλεύρης αντί να λέει ψέματα σε εκπομπή με πανελλαδική εμβέλεια, θα έπρεπε να κρύβεται. Μάλλον θέλει να συμπεριφερθεί σαν ακροδεξιό τρολ και να πετάει λάσπη γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο μπροστά στην διαχείριση που έχει κάνει για τη πανδημία».

«Κάθε πολιτικός αρχηγός πρέπει να τηρεί τα πρωτόκολλα. Νομίζω ότι θα τα έχουν λάβει υπόψιν αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούν να τα αποδείξουν», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος