Πολιτική αντιπαράθεση για τα capital controls του 2015

H επέτειος των επτά χρόνων από την επιβολή των capital controls πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση με δηλώσεις, σχόλια και ανακοινώσεις.

Με σχόλιό του στο twitter ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι: «Η αλήθεια για την μαύρη προπαγάνδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ναι, θα ήταν ανάρμοστο να κάτσω στην ουρά των ΑΤΜ, όπως έκαναν οι βουλευτές που, όλο το προηγούμενο βράδυ, άδειαζαν τα ΑΤΜ της Βουλής».

H δήλωση έγινε με αφορμή σχετικό βίντεο της ΝΔ που με το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ήταν 28 Ιουνίου του 2015 όταν τα capital controls μπήκαν στη ζωή μας με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές στα ATM καθώς μπορούσαν να σηκώσουν από τους λογαριασμούς τους μόνο 60 ευρώ την ημέρα».

Mε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στο ΜεΡΑ25 και το Γ. Βαρουφάκη: «Ο Υπουργός Οικονομικών και asset του κ.Τσίπρα, κ. Βαρουφάκης, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθούν να υπερασπίζονται όσα έπραξαν το 2015 που έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και κόστισαν στους Έλληνες 100 δις ευρώ. Ο κ.Βαρουφάκης μιλάει για μαύρη προπαγάνδα. Εμείς απλώς θυμίζουμε τα γεγονότα της εποχής. Και τις μαύρες μέρες που ζήσαμε».

Μιλώντας στη ΕΡΤ και απαντώντας στην ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα έμπαινε σε μια κυβέρνηση με τον Γ. Βαρουφάκη, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε: «Θεωρώ ότι η πολιτική σταδιοδρομία του κ. Βαρουφάκη και οι πολιτικές του επιλογές έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό. Κι ανήμερα της επετείου του κλεισίματος των τραπεζών και των capital controls, επειδή ξέρω πολύ καλά, ήμουν τότε ελεύθερος επαγγελματίας με μια εταιρεία στα πρώτα της βήματα, τι βιώσαμε όλο εκείνο το εξάμηνο για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι τόσο εμείς όσο και πάρα πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Άρα, λοιπόν, ο ελληνικός λαός θυμάται και δεν θέλει να επανέλθει στα ίδια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος