Πολιτική αντιπαράθεση για Παρακολουθήσεις – Προϋπολογισμό – Νομοσχέδιο για την Υγεία (video)

Array

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει μυθιστορήματα τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί – εκ νέου- τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για το θέμα στη Βουλή, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν κάθαρση πριν τις εκλογές. Η σύγκρουση συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους, εφ` όλης της ύλης, με φόντο τις επικείμενες εκλογές.

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με τις αλλαγές στην ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση κινούνται με κόκκινες ταχύτητες στην πολιτική αντιπαράθεση.

Νέα ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη -την τέταρτη κατά σειρά- κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επί των τελευταίων δημοσιευμάτων. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως: «Είναι πλέον εδραία πεποίθηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων». Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών που είχατε μεταθέσει στην ΕΥΠ και είχαν ενεργοποιηθεί «σε κρίσιμα πόστα πέριξ του Predator»;

Το Μέγαρο Μαξίμου, δια του Γιάννη Οικονόμου, προτάσσει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, βάλλοντας, παράλληλα, τα κυριακάτικα δημοσιεύματα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες ή με μυθιστορήματα και με αφηγήματα. Οποιοσδήποτε έχει τέτοιου είδους στοιχεία μπορεί να τα προσκομίσει στη Δικαιοσύνη και από εκεί και πέρα, έχω πει, είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης να διαλευκάνει κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Τις ενστάσεις του για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, με τον συνταγματολόγο, Νίκο Αλιβιζάτο. Ο κ. Ανδρουλακης κατέθεσε στο ευρωκοινοβούλιο αίτημα υπεράσπισης της κοινοβουλευτικής του ασυλίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός έχει έναν δρόμο οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο χωρίς σκιές τα αποκαλυπτήρια της πίσω αυλής του Μαξίμου».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, επισημαίνει: «Η ευθύνη είναι διαχρονική και διακομματική. Δηλαδή φταίει όχι μόνο η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ενδώσει τελείως σε αυτή τη λογική».

Κόντρες εφ’ όλης της ύλης

Στρατηγική επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου και μέσω των κοινωνικών δικτύων χαράσσει ο πρωθυπουργός και προετοιμάζεται για νέο κύκλο περιοδειών σε Αττική και περιφέρεια, με πρώτο σταθμό την Πάτρα.

«Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ένα μεγάλο κείμενο, που δεν συνάδει με τις επιταγές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των γρήγορων μηνυμάτων. Όμως πιστεύω βαθιά πως έχει μια αξία. Γιατί πιστεύω πως αντανακλά την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε κάθε μέρα να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών», αναφέρει (Πηγή: Facebook) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περιοδείες σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσει και ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το σχέδιο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να δηλώνει στην «Ελευθερία» Λάρισας: «Έχουμε και το όραμα και το πρόγραμμα και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μέρα-νύχτα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Μια χώρα δίκαιη, που θα ελαφρύνει άμεσα τα βάρη της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, την ενέργεια και τα καύσιμα, θα στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα».

“Πυρά” από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τον προϋπολογισμό: «Δεν είναι παρά μία από τα ίδια της αποτυχημένης συντηρητικής, αναποτελεσματικής και βαθιά άδικης οικονομικής συνταγής της Νέας Δημοκρατίας».

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την υγεία εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ θεωρεί το νομοσχέδιο απαράδεκτο και επαίσχυντο. Να βρει την αντίδραση του ελληνικού λαού».

«Τα κυβερνητικά εγκλήματα στην πραγματική οικονομία δεν μπορούν πλέον να συγκαλυφθούν», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Κατηγορηματικός για τις μετεκλογικές συνεργασίες εμφανίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25, λέγοντας (Πηγή: POPAGANDA): «Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση και θα καταψηφίσουμε κάθε κυβέρνηση, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία προγραμματική πριν τις εκλογές».

Η ανταλλαγή πολιτικών πυρών αναμένεται να κορυφωθεί με τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος