Πολιτική αντιπαράθεση για κατώτατο μισθό, απευθείας αναθέσεις, φάρμακα, στεγαστικό (video)

Array

Στον δρόμο προς τις κάλπες η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται, ενώ οι δυο αντικρουόμενες στρατηγικές – αυτοδυναμία για τη ΝΔ, προοδευτική διακυβέρνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται με κάθε δυνατό μέσο. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου με αιχμή την κατάσταση της Οικονομίας κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πυρά στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις στα φάρμακα εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πυρετώδεις εκλογικές προετοιμασίες βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία, την ώρα, που το υπουργείο εσωτερικών αποστέλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για τη νέα κατανομή των εδρών, μετά την απογραφή.

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις περιοδείες του πρωθυπουργού και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα πυκνώνουν, με το βάρος να δίνεται στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εθισμένοι στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, θεωρούν ότι οι Έλληνες έχουν ξεχάσει την κατάσταση της οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους και μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν. Αλλά η ιστορία τους και κυρίως τα πεπραγμένα τους στη διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας είναι η νέμεση από την οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ FM  ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, είπε πως: «Ο κίνδυνος της επανάληψης του 2015, δηλαδή μία κυβέρνηση Τσίπρα – Βαρουφάκη, όπου τη θέση του Καμμένου θα έχει τώρα ο Ανδρουλάκης, νομίζω ότι θα κινητοποιήσει πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θα ζητήσουν καθαρές τοποθετήσεις από τα κόμματά τους».

Με το σύνθημα Δικαιοσύνη παντού, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σποτ στην δημοσιότητα που επικεντρώνεται στους νέους και το στεγαστικό πρόβλημα προτείνοντας τη δημιουργία τράπεζας στέγης.

«Το φοιτητικό επίδομα στέγασης από 1000 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ, το ανεβάσαμε στα 1500 ευρώ και 2000 ευρώ για συγκατοίκηση. Στην virtual reality του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με #πράξεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου βρίσκεται η καθημερινότητα, με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον φαρμακευτικό σύλλογο Αττικής, να καταθέτει ερώτηση στον Πρωθυπουργό για τις πρωτοφανείς, όπως τις χαρακτηρίζει, ελλείψεις στα φάρμακα, καλώντας τον να απαντήσει αν θα αναλάβει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά αφήνει ένα πρόβλημα να μετατρέπεται σε κρίση είτε από διαχειριστική ανικανότητα είτε από ιδεοληψία. Είναι ζωτικής σημασίας η ανάγκη να διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών σε φάρμακα».

«Ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά είναι κατώτερος των περιστάσεων. Λαϊκίζει και συνθηματολογεί χωρίς καμία πρόταση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο Τομέας Υγείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισημαίνει: «Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, οι σαθρές δικαιολογίες και οι υπουργικές κενολογίες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Ο έλεγχος των φαρμακαποθηκών και φαρμακευτικών εταιρειών και η ενημέρωση από τον Ε. Ο. Φ. είναι αυτονόητες ενέργειες».

«Το φάρμακο έχει γίνει φαρμάκι για τον λαό. Και σε αυτή την πολιτική ταυτίζεται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση αντί να αναζητά λύσεις εφευρίσκει δικαιολογίες για την αποτυχία της», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ο Γιάνης Βαρουφάκης Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, τόνισε πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει το παράθυρο της προεκλογικής σύγκλισης, εμείς το κρατάμε ανοικτό, επιλογή του Τσίπρα είναι να πάει σε συναλλαγή με το ΚΙΝΑΛ».

Αντιπαράθεση για τον κατώτατο μισθό

Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας, για ανεπαρκή μέτρα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα: «Λαμβάνουμε υπόψη τη συγκυρία που υπάρχει, την πίεση που υπάρχει σε εργαζόμενους και νοικοκυριά και θα καταλήξουμε νομίζω σε αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα λαμβάνει υπόψη όμως και τις ανάγκες των επιχειρήσεων».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προεκλογικά, ανακοίνωσε μια καθυστερημένη και ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, που έχει προ πολλού εξανεμιστεί από την εκτόξευση της ακρίβειας και του πληθωρισμού», δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Διαξιφισμοί για τις απευθείας αναθέσεις

Για απευθείας αναθέσεις, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες συμφερόντων δύο γαλάζιων στελεχών, όπως λέει, των κυρίων Ανδρέα Κουτούπη και Ανδρέα Ροδάκου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ρωτάμε τον κ. Μητσοτάκη: Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5,5 εκατ. ευρώ»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να συνδέει την κυβέρνηση με την επαγγελματική δραστηριότητα ιδιωτών που δεν έχουν καμία οργανική σχέση ούτε μαζί της, ούτε με τη ΝΔ σχολιάζει η Πειραιώς και ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα εάν θα ζητήσει την άμεση παραίτηση της βουλευτή Καβάλας Σουλτάνας Ελευθεριάδου για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ.

Από την πλευρά της η ΝΔ σχολίασε: «Έχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα»;

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Οικονομικός Εισαγγελέας για την υπόθεση του παραιτηθέντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος