Πολιτική αντιπαράθεση για ενέργεια – αποφυλάκιση Δ. Λιγνάδη – Δηλώσεις Χ. Βερναρδάκη (video)

Με αιχμή την ενεργειακή κρίση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση στήνει αναχώματα, διαμηνύει ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίζει να διεκδικεί ευρωπαϊκή απάντηση.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις λέει, απλώς, εύκολα ψέματα. Ένα, λοιπόν, μπορώ να υποσχεθώ: Ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, μέχρι να περάσει και αυτή η τρικυμία. Μέχρι να βγούμε ξανά νικητές. Όλοι μαζί!».

Από το νομό Φωκίδας, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού επισκέφθηκε τον πληγέντα από την φωτιά Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας, συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές για την κατάσταση στην αγορά, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα κατά της ακρίβειας- φούσκα.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα. Είχαν βγει και είχαν πει,ψάχνει ο κόσμος να βρει τα εξακοσάρια, βρίσκει 20αρια και 30αρια, τα πάντα είναι μια ωραία φούσκα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει μια συγνώμη για την εξαπάτηση και πρέπει να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης αντί του απάτη – pass που 30 ευρώ και 40 να δώσει ένα power pass πραγματικό για την στήριξη».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αμετανόητος λαϊκιστής, συκοφάντης και ψεύτης που χρησιμοποιεί μυθεύματα για να πνίξει στην τοξικότητα την πατρίδα μας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για επιδοματική πολιτική μιλούν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Είμαστε σε πόλεμο, είπε ο Πρωθυπουργός “ξεχνώντας” ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες», ανέφερε ο Δημήτρης Μάτζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Μετά την κοροϊδία του PowerPass, με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους, έρχεται και η σημερινή – ακόμη μεγαλύτερη – κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για “ανακούφιση”», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Το κόστος της ενέργειας έχει ονοματεπώνυμο, είναι πανάκριβο και φέρει το όνομα ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ που είναι οπαδοί της πράσινης ανάπτυξης και όχι της πραγματικής ανάπτυξης του τόπου», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο Πρωθυπουργός αντί να κρυφτεί τώρα που αρχίζουν και αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του power pass και αποκαλύπτεται η τεράστια κοροϊδία έστειλε και μήνυμα για να γιορτάσει την πληρωμή τους», δήλωσε ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΜΕΡΑ25.

Πυρά για τις δηλώσεις Χ. Βερναρδάκη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε χυδαία και τοξική την δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη για την ίδια. Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως: «Χυδαία -τοξική δήλωση που όμοια της δεν έχω ξανακούσει όσο υπηρετώ στην πολιτική. Πράγματι εξέφρασε μια συγγνώμη αλλά κράτησε για 24 ώρες καθώς από παιδοκτόνο με αποκάλεσε μετά Μήδεια. Θεωρώ θετικό ότι ο Τσίπρας πήρε αποστάσεις».

Αντιδράσεις για την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Πολιτικά χαρακτηριστικά απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην απόφαση της Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Ένας άνθρωπος που είχε προβλήματα ψυχολογικά στη Θεσσαλονίκη γιατί έκλεψε επτά μπουγάτσες και πήγε φυλακή. Αλλά αυτός που έκανε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα επειδή ήταν κολλητός της εξουσίας αφέθηκε χθες ελεύθερος, αυτή είναι η δικαιοσύνη στις μέρες του κου Μητσοτάκη».

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών αποφασίζει εάν ο Δημήτρης Λιγνάδης θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος