Novartis: Πολιτικές “κόντρες” από τις καταγγελίες για τον ρόλο του Δ. Παπαγγελόπουλου (video)

Τα νέα στοιχεία για το ρόλο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, που συμπεριλαμβάνονται στην κατάθεση της εισαγγελέως Ράικου, πυροδοτούν εκ νέου εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Η κ. Ράικου κατονόμασε ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι είναι πίσω από το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”. Επίσης τον κατηγόρησε ευθέως ότι την πίεζε, μάλιστα όπως είπε η κ. Ράικου της ζήτησε σε οργισμένο ύφος να στείλει στη Βουλή δικογραφία για τους πολιτικούς για την υπόθεση Novartis και όταν η κ. Ράικου του απάντησε ότι δεν έχει στοιχεία να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, της είπε να τα στείλει στη Βουλή και θα αναλάβουν άλλοι.

Η τέως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ. Ράικου βάλλει ευθέως και κατά της νυν επικεφαλής, Ελένης Τουλουπάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είχε αναλάβει συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης. Η έμπειρη εισαγγελική λειτουργός βάζει στο κάδρο και γνωστή δημοσιογράφο, για την οποία κατέθεσε ότι την επισκέφθηκε στο γραφείο της δύο φορές και την πίεζε να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Η ίδια η δημοσιογράφος διαψεύδει τις αναφορές της κ. Ράικου και απειλεί με μηνύσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει οτι η κ. Ράικου  ψεύδεται. Όπως αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης: «Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον «Ρασπούτιν» για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα».

Με ανακοίνωση της, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αντικρούει όσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέθεσε εναντίον της στον Άρειο Πάγο η κ. Ράικου. Η κ. Τουλουπάκη τονίζει πως δεν τοποθετήθηκε στα καθήκοντα της από τον κ. Παπαγγελόπουλο και κάνει λόγο για «προσβλητικές αναφορές» της κ. Ράικου όχι μόνο για το πρόσωπο της αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που την επέλεξαν.

“Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει διαπράξει αδικήματα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Οι μαρτυρίες δεν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα. Πρόκειται για εισαγγελικούς λειτουργούς εν ενεργεία που οι ίδιοι κατά δήλωση τους έχουν γίνει δέκτες αυτού του τύπου των πιέσεων από το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο”, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επεσήμανε, ότι “τώρα τα στοιχεία έρχονται, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας και της πλεκτάνης. Προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα…το πρόσωπο αυτό ήταν υπουργός εκείνης της κυβέρνησης”.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν ότι για τις καταγγελίες εναντίον του κ. Παπαγελόπουλου, την ευθύνη της διερεύνησης έχει η Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε στο ραδιόφωνο του ALPHA 989, ότι “Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν επικοινωνιακούς συμψηφισμούς, επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να το γνωρίζουμε εμείς. Αυτά τα ερευνά η Δικαιοσύνη, όχι το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει τοποθετηθεί και έχει δώσει την δική του οπτική.”

Με αιχμηρή ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με το κράτος δικαίου.

Να μην καθυστερεί η Δικαιοσύνη μένοντας αμέτοχη στη διαλεύκανση της υπόθεσης Νοvartis με τα όσα αποκαλύπτονται, υποστηρίζει η Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για «παραδικαστικό κύκλωμα» το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ υποστήριξε στο ραδιόφωνο του ALPHA 989 ότι “είμαι ένας από τους δύο που είδαμε χθες την δικογραφία εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής. Θα πρέπει να σας πω ότι ενισχύεται απόλυτα αυτό που από τις προηγούμενες αναγνώσεις φάνηκε για τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Είναι πλέον όχι σαφές ούτε σαφέστατες, αλλά συγκεκριμένες και υπεύθυνες καταγγελλόμενες οι παρεμβάσεις του για να σταλεί ο φάκελος και να υπάρξουν κατηγορούμενοι χωρίς στοιχεία.”

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ελέγχεται για τη Novartis επιμένει στις αιτιάσεις του περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων στους χειρισμούς της υπόθεσης, που πρέπει να ελεγχθούν.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος είπε στην τηλεόραση του Σκάι ότι “υπάρχουν δυο θέματα στην υπόθεση: το σκάνδαλο που αφορά στους γιατρούς και έχει καθυστερήσει η έρευνα και δεύτερον υπάρχει το παραδικαστικό.”

«Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει – όπως έχει ήδη ανακοινώσει – την κυβερνητική πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναφορικά με την υπόθεση Novartis» ανέφερε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, και τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Μιχάλης Κατρίνης.

«Η Ελληνική Λύση επιβεβαιώθηκε μετά από λίγες ημέρες. Φαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα εκτός του κ. Παπαγγελόπουλου». Αυτό ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος σε δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής.

Πηγή: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος