Πολιτικές αντιδράσεις για την ομιλία Τσίπρα στο Υπουργικό

Οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας στο λαό, επαναλαμβάνοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ περί “ανάκαμψης των δεικτών” και “ισχυρών διεθνών συμμάχων”, θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.«Ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει, ότι στο μεν πεδίο της οικονομίας η ολοκλήρωση του προγράμματος θα συνοδευτεί με την εφαρμογή παλιών και νέων αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, ενώ στα λεγόμενα “εξωτερικά” θέματα η αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, δεν αποτελεί ούτε προστασία για το λαό, ούτε “ασπίδα” απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας και κάνει λόγο για «Δήθεν έξοδος από την κρίση και με δήθεν περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, την ώρα που έχει δεσμεύσει την χώρα για όλα τα επόμενα χρόνια» και σημειώνει ότι «Στα εθνικά θέματα ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να επιζητά συνεννόηση με πολιτικές δυνάμεις και ότι θα ήταν μέγα λάθος αν δεν αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα με ηρεμία, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Πέραν του προφανούς στόχου της ΝΔ που πράγματι στο Μακεδονικό έχει επιδείξει ανευθυνότητα, μάλλον πρόκειται περί αυτοκριτικής για τους ΑΝΕΛ και για το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλιώς δεν εξηγείται. Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε σήμερα περίτρανα ότι συνεχίζει με τις ίδιες απάτες και αυταπάτες, που οδήγησαν σε μεγάλες περιπέτειες την Ελλάδα», αναφέρει σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα με ευθύνη του οι Έλληνες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. «Και βέβαια πάει πολύ αυτός που τορπίλισε την Εθνική Συνεννόηση, να επιχειρεί να εμφανισθεί ως εγγυητής της», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο περί εξάντλησης της τετραετίας, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αντέχουν, ο κόσμος όμως θα καταρρεύσει. Αλλά να προσέξει γιατί όσοι λένε μεγάλα λόγια, συνήθως έχουν κακό τέλος».

Η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «προβλέπει, ο σάκος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι γεμάτος απίδια στις ευρωεκλογές και γι αυτό δηλώνει αισιόδοξος ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία ημέρα της 4ετίας». Σε άλλη ανακοίνωση, σχολιάζει τη θέση του Νίκου Τόσκα, σημειώνοντας, «αντί να οργανώνεται η αστυνομία με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αντί να βελτιώνεται η υλικοτεχνική της υποδομή, ο κ. Τόσκας μας ζητάει να κοιμόμαστε. Άρα όποιος δεν κοιμάται και κουνηθεί διαπράττει αδίκημα και προφανώς θα συλλαμβάνεται από τον κ. υπουργό».

Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μία ακόμη απάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος