Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι κινήσεις της Αθήνας εν μέσω των διεθνών εξελίξεων

Στο επίκεντρο των εξελίξεων η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Η επόμενη ημέρα του πολέμου θα κριθεί στο διπλωματικό τραπέζι. Με αυτό το δεδομένο η Αθήνα αναπτύσσει πολυδιάστατη διπλωματική δραστηριότητα.

Εκστρατεία επαφών με σημαίνοντες Αξιωματούχους εγκαινιάζει ο Ν. Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών, μεταβαίνει την Καθαρή Δευτέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακολούθως στην Αυστρία για συναντήσεις με υψηλούς αξιωματούχους των δυο χωρών.

Στη Βιέννη ο υπ. Εξωτερικών θα έχει επίσης συναντήσεις με θεσμικές προσωπικότητες του Αυστριακού Κοινοβουλίου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Αρσένιο.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμφώνησαν στην σημασία να υπάρξουν διεθνείς πρωτοβουλίες για ειρήνη στην Ουκρανία. Ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της Ρωσικής εισβολής.

«Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα», σημείωσε το ΚΚΕ.

«Εύγε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένετ που προσπαθεί πραγματικά να τερματίσει τον πόλεμο, την ώρα που η δική μας κυβέρνηση μας εμπλέκει σε αυτόν», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το άλλο ζήτημα που βάζουμε είναι η ουδετερότητα της Ουκρανίας, προκειμένου να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, να φύγουν τα ρωσικά στρατεύματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος