Πόλεμος ανακοινώσεων Μαξίμου-ΝΔ με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες. Στην τοποθέτηση του εκπρόσωπου ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου ότι ο διαγωνισμός έχει εκπέσει στην πράξη, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε ότι η ΝΔ εξευτελίζεται για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή.

«Η αγωνία της ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν.
Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:
– 14,5 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο,
– 24,6 εκατ. ευρώ στον κ. Μαρινάκη,
– 25,3 εκατ. ευρώ στον κ. Κυριακού,
– 3 εκατ. (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.
Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο για ευνομούμενη χώρα, τρόπο την Επιτροπή του διαγωνισμού. Η λέξη ″εξευτελισμός″ είναι λίγη» σημειώνουν και καταλήγουν «μιλώντας για ″πόθεν έσχες″, ας ενημερώσει ο κ. Κουμουτσάκος που κόπτεται σήμερα για τη νομιμότητα, αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκατ. ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση»

Ανταπαντώντας η ΝΔ ανάφερε ότι «ο διαγωνισμός τους κατέπεσε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και στην πράξη. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και φτηνός λαϊκισμός».

Λίγο αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε με νέα ανακοίνωση. «Η Νέα Δημοκρατία έχει υπερβεί τον εαυτό της, στον ρόλο της “Φωνής των Καναλαρχών”. Γράφει μια ιστορία για την οποία θα ντρέπεται για χρόνια. Λίγη αξιοπρέπεια δεν θα έβλαπτε το κόμμα του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σχετική είδηση: Ντόμινο εξελίξεων μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος