Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας: Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας εγκαινίασε χθες (6/5) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε την προσφορά του Αναστάσιου Λιάσκου, πρώην υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (παράρτημα του οποίου αποτελει το συγκεκριμένο μουσείο) να δωρίσει την προσωπική του συλλογη για να εκτίθεται στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και τον ίδιο για το έργο του ως προέδρου του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου λέγοντας χαρακτηριστικά “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”.

Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας: Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων
EUROKINISSI

“Ένας λόγος παραπάνω να επισκέπτεται κανείς την όμορφη Χαλκίδα είναι το μουσείο αυτό” πρόσθεσε, ενώ με την ευκαιρία της υποδοχής του από μικρά παιδιά κατά την είσοδό του στο μουσείο και απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο (σ.σ. ιδιαίτερη πατρίδα του οποίου είναι η Χαλκίδα) παρατήρησε ότι “ίσως ο επόμενος ή η επόμενη Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, να προέρχεται κι αυτός ή αυτή από τη Χαλκίδα, εμπνευσμένος ή εμπνευσμένη από αυτό το μουσείο, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν”.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και παρέστησαν επίσης:

  • Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
  • Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου
  • Οι βουλευτές Εύβοιας, Αθανάσιος Ζεμπίλης και Σπυρίδωνας Πνευματικός
  • Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός
  • Η δήμαρχος Χαλκιδέων, Ελένη Βάκα
  • Οι Αρχηγοί, ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης,
  • Ο γενικός επιθεωρητής στρατού – διοικητής Δόγματος Εκπαίδευσης αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο διοικητής της διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο επιτελάρχης του ΓΕΣ αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος και ο γενικός επιθεωρητής ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Καραδήμας
  • Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Στερεάς Ελλάδας ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και ο συντονιστής επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας υποστράτηγος ΠΣ Ευάγγελος Φαλάρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά
  • Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης
  • Ο πρώην ΥΦΕΘΑ και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, στρατηγός ε.α. Χαράλαμπος Λαλούσης, και ναύαρχος ε.α. Στυλιανός Πετράκης αντίστοιχα και ο υποδιοικητής της ΕΥΠ αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Κέλλης
  • Ο αντιστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Ρήγας ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) αντιστρατήγου ε.α. Σταύρου Κουτρή, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας του παραρτήματος Χαλκίδας
  • Μέλη του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και των παραρτημάτων του Πολεμικού Μουσείου
  • Δωρητές και χορηγοί του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας ιδρύθηκε εντός της Σχολής Πεζικού με πρωτοβουλία του προέδρου και των μελών του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Στο συντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισήμανε:

  • Το νέο παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, θα αποτελέσει ένα ακόμη ασφαλές καταφύγιο της πολύτιμης ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή.
  • Τα Πολεμικά Μουσεία συνδέονται με την νοερή αναβίωση των συγκλονιστικότερων στιγμών του Έθνους, όπως και των θυσιών και αγώνων των προγόνων μας, κρατώντας άσβεστο το χρέος μας απέναντι σε όσους έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, αποπνέοντας ελευθερία, αγωνιστικό πνεύμα και όραμα αξιοπρέπειας.

Επίσης, ο κ. Φλώρος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου για τις επιτυχημένες δράσεις τους στην προβολή της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την δήμαρχο Χαλκιδέων για την σημαντικότατη συμβολή τους, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν και προσέφεραν άοκνα για την αποπεράτωση του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας: Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων
EUROKINISSI

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μοναδικά εκθέματά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος