Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του ανασχηματισμού. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Θανάσης
Πλεύρης
.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στην Αθήνα 21/5/77, είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχουν δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο». Επιπλέον, από το 2006 είμαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο». Διατελεί Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

Επίσης, από το 2019 έως σήμερα, είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος με τη Νέα Δημοκρατία. Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της “Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών” κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο.
Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).
Το 2014 εξελέγη ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.
Το 2007-2012 εξετέλεσε Βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ συμμετέχοντας στις επιτροπές Δικαιοσύνης, Αναθεώρησης Συντάγματος, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αποδήμου Ελληνισμού και Εξεταστικών Επιτροπών (Βατοπέδι, ΕΛΣΤΑΤ, Άγονες Γραμμές, Υποβρύχια με σύνταξη αντίστοιχων πορισματικών θέσεων).
Το 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. με συμμετοχή στις επιτροπές Ασφάλειας και Αναφορών.
Το 2011 – 2014 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού.
Το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος των Ελλήνων και Κυπρίων Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος