Ποινική δίωξη για την κατασκευαστική CCC μετά από μήνυση του Χ. Καλογρίτσα

Ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Με την αναφορά του ο κ. Καλογρίτσας στρεφόταν κατά των υπευθύνων της λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ήταν εικονική. Συνέδεε, μάλιστα, ευθέως την επίμαχη συμφωνία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, αποδίδοντας κεντρικό ρόλο στον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Με βάση την αναφορά Καλογρίτσα, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία. Και -όπως είναι γνωστό- προ ημερών η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ν. Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Πηγή: ΕΡΤ — Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ