Πλεύρης: Ο Τσίπρας πήγε χωρίς μάσκα στο Προεδρικό – ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η κατηγορία που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, καθώς είχε νοσήσει με κορονοϊό στις 20 Ιουλίου και σύμφωνα με τον υπουργό, είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την Κυριακή 24/7, γιατί δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του, είτε είχε τελειώσει το πενθήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα. “Είχε αρνητικό PCR” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Υγείας επανήλθε δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, για να ακολουθήσει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε, όταν μιλώντας το πρωί τη Τρίτης 26/7 στο OPEN, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως “έσπασε” το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, την ώρα που, όπως είπε, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει ζωντανά στην εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε “επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δημοσιοποίησε το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, ζωντανά στην εκπομπή, από το Σάββατο 23/7, μία ημέρα πριν τη δεξίωση στο Προεδρικό.

Ο υπουργός Υγείας επανήλθε, επισημαίνοντας με tweet του προς “όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν”  και δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Μετά το tweet του υπουργού ακολούθησε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

Αλλά ποιον έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό;”

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος