Πλεύρης: 6.412 υγειονομικοί σε αναστολή

Υπεραμύνθηκε της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος σε στοιχεία που καταδεικνύουν τη θετικότητά του.

«Είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα; Είχε! Θα το δείτε από τα στοιχεία. Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και τώρα το ποσοστό βρίσκεται στο 87%. Οι αναστολές με τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι στις 6.412. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι σε αναρρωτικές. Έχουμε ένα ποσοστό που μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε το Σύστημα Υγείας» και συμπλήρωσε ότι «στο ΕΚΑΒ έχουν βγει σε αναστολή 500 άτομα εκ των οποίων τα 100 είναι πληρώματα, σε σύνολο 4.000».

Επεσήμανε δε ότι, μεταξύ προάσπισης της δημόσιας Υγείας και της προσωπικής επιλογής η κυβέρνηση επιλέγει σταθερά την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών ως κεντρική προτεραιότητα. Και προανήγγειλε πως θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα επέκταση των περιοριστικών μέτρων και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα. «Θα φέρουμε στο επόμενο διάστημα ρύθμιση για τις συνέπειες και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Όσοι ιατροί δεν εμβολιάζονται δεν θα μπορούν να είναι στο ΕΣΥ και δεν θα μπορούν να κάνουν πράξη στις ιδιωτικές κλινικές. Αν εμβολιαστούν θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν αμέσως».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος