Πλαφόν 3.725 ευρώ στις καθαρές συντάξιμες αποδοχές

Υπεγράφη η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με την οποία θεσπίζεται πλαφόν 3.725 ευρώ στις καθαρές συντάξιμες αποδοχές. Αναδρομικά θα κληθούν να επιστρέψουν την υπέρβαση συγκεκριμένου του ορίου, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαΐου του 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ανώτατο όριο να ορίζεται στο ακαθάριστο ποσό που αντιστοιχεί στο δωδεκαπλάσιο της πλήρους εθνικής σύνταξης δηλαδή σε 4.608 ευρώ ή με τις κρατήσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει πλέον το ποσό των 3.725,11 ευρώ καθαρά και προ φόρου, για κάθε μηνιαία κύρια σύνταξη ή περισσοτέρων της μίας συντάξεων, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, που χορηγούνται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

“Αυτό που δεν έκαναν τρία ολόκληρα χρόνια, το έκανε η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες, δείχνοντας αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προς όφελος των ανέργων, των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, να επουλώσουμε τις ανοικτές πληγές που άφησε που μας άφησε βαριά κληρονομιά η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο ΕργασίαΑ”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του με τίτλο «Οι “χρυσές” συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από σήμερα αποτελούν παρελθόν».

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: ‘Ακης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος