Πικραμμένος για Κουφοντίνα: «Άριστη η συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο» (audio)

«Άριστη» χαρακτήρισε την «συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο» για την υπόθεση Κουφοντίνα ο Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη και συμπλήρωσε ότι «αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Κουφοντίνα, αλλά και για την υπόθεση Λιγνάδη, ανέφερε: «Σημειώνω και υπογραμμίζω την άριστη συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο αυτές τις ημέρες. Πραγματικά οι δικαστικοί λειτουργοί, παρόλο που δέχθηκαν επιθέσεις ή προκλήσεις και εκ των έσω και εκ των έξω, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και με ευαισθησία. Πραγματικά χαιρετίζω και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τη συμπεριφορά τους αυτή. Νιώθω ότι η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Ειδικά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για το αν μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσει εκεί το αίτημά του ή όχι, ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι «όντως μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα σε θέματα αρμοδιότητας δικαστηρίων, αλλά αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί. Και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποκτήσει ο Κουφοντίνας τα όποια δικαιώματα θεωρούσε ότι είχε. Δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενεργήσει, ο μόνος θεμιτός και θεσμικός τρόπος ήταν μέσω της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας, ανέφερε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι απλά και μόνο θέμα της πολιτείας. Είναι αυτό που περιγράφουμε ως ατομική ευθύνη και το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Είναι πλήρως κατανοητό. Αλλά από την άλλη πλευρά, το λέει και η λαϊκή παροιμία. Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου, ποιος θα το κοιτάξει; Δεν πρέπει εσύ ο ίδιος να φροντίσεις να μην κολλήσεις; Μπορεί να σε προστατεύσει κανένας από μια ανεύθυνη συμπεριφορά; Από ένα σημείο και πέρα, πρέπει μόνος σου να καταλάβεις ότι πρέπει να προστατευθείς. Η πολιτεία δίνει τον τόνο, δίνει την κατεύθυνση, σου λέει τι είναι σωστό. Από εκεί και πέρα, μέχρι ενός σημείου».

Τέλος, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισήμανε ότι «κατανοεί την κούραση του κόσμου», αλλά είναι αναγκαίο να τηρούνται οι αποστάσεις και τα ατομικά μέσα προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος