Πέτσας: Ξεμπλοκάρουν έργα 58 εκατ. ευρω στα Χανιά

Με σύσκεψη στο δήμο Χανίων ξεκίνησε ο σημερινός κύκλος επαφών του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.
Στο δημαρχείο τον κ. Πέτσα καλωσόρισαν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, οι αντιδήμαρχοι, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλακης, αλλά και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, θα ανακοινωθεί η ένταξη έργων ύψους 58 εκ. Ευρω.

Πέτσας: Ξεμπλοκάρουν έργα 58 εκατ. ευρω στα Χανιά

Τις δικές τους παρεμβάσεις έκαναν στη σύσκεψη, οι βουλευτές, με πρώτη την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα της στελέχωσης του Δήμου Χανίων, αλλά και στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης έργων, που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, απευθυνόμενος στον υπουργό, έδωσε έμφαση στην πρόσληψη προσωπικού, επισημαίνοντας ενδεικτικά ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στον δήμο Χανίων, από το 2008.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης της χρηματοδότησης για την ανάπλαση των Ενετικών Νεωρίων και την πλακόστρωση του Ενετικού Λιμένα.
Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στο εμβληματικό έργο ανάπλασης του Πάρκου των Αγίων Αποστόλων προϋπολογισμού 9 εκατ. Ευρώ, και την κατασκευή στον χώρο ενός θεάτρου  χωρητικότητας 2.000 θέσεων, προϋπολογισμού 5 εκ. Ευρώ.
Πέτσας: Ξεμπλοκάρουν έργα 58 εκατ. ευρω στα Χανιά

Κλείδωσε η επιπλέον η χρηματοδότηση για τον ποταμό Ταυρωνίτη

Την Αντιπεριφέρεια Χανίων επισκέφθηκε στην συνέχεια ο Στέλιος Πέτσας, όπου ανακοίνωσε την έγκριση επιπλέον χρηματοδότησης, ύψους 3,8 εκατ. Ευρω για τα έργα διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφεριαρχης Νίκος Καλόγερης, οι βουλευτές της ΝΔ Χανίων και οι δήμαρχοι Πλατανιά, Κισσάμου, Σφακίων, Κανδάνου- Σελίνου και Αποκόρωνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το μείζον ζήτημα την υποστελέχωσης των υπηρεσιών και η εξαίρεση σημαντικών έργων από το πλαφόν στο πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης”.

Πέτσας: Ξεμπλοκάρουν έργα 58 εκατ. ευρω στα Χανιά

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας θα μεταβεί με τον δήμαρχο Χανίων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, όπου θα ανακοινωθεί η ένταξη έργων για την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής, και του πάρκου που λειτουργεί εκεί.

Η επίσκεψη του κ. Πέτσα θα ολοκληρωθεί με αυτοψία στον Ταυρωνίτη του δήμου Πλατανιά, όπου επίσης θα ανακοινωθεί η συμπληρωματική χρηματοδότηση, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των έργων διευθέτησης του ποταμού.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος