Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Φούσας – Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Αντώνης Φούσας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, αναφέρει:

«Στην κοινή ανθρώπινη μοίρα υπέκυψε ο συμπατριώτης Αντώνης Γρ. Φούσας, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ. επί σειράν ετών, και η θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου του προκαλεί αισθήματα θλίψης, ιδιαίτερα στον ηπειρωτικό κόσμο.

Καταγόμενος από ένα μικρό χωριό του Πωγωνίου, την Ρεπετίστη, έγινε δικηγόρος Αθηνών, διακριθείς από νωρίς επαγγελματικά, ενώ παράλληλα πρωτοστατούσε στην ανάδειξη και προώθηση ζητημάτων της ιδιαίτερής του πατρίδας μέσα από τους θεσμικούς φορείς της Ηπειρωτικής Αποδημίας.

Τιμήθηκε με το αξίωμα του Υπουργού Αιγαίου στις κυβερνήσεις ευρύτερης αποδοχής Γρίβα και Ζολώτα, για να τιμηθεί εν συνεχεία από το λαό των Ιωαννίνων εκλεγόμενος κατ’ επανάληψιν Βουλευτής της Ν.Δ., παράταξη την οποία υπηρέτησε σθεναρά και με αυταπάρνηση.

Τίμησε με το παραπάνω τη λαϊκή εντολή προωθώντας σημαντικά θέματα του Νομού Ιωαννίνων, σχετιζόμενα άμεσα με την οικονομική του κυρίως ανάπτυξη, ενώ στεκόταν πάντα δίπλα στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Η πρόσφατη βράβευσή του στα Γιάννενα, στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, ήλθε ως δίκαια αναγνώριση μιας πολύ επιτυχημένης δικηγορικής πορείας πολλών δεκαετιών και ως επιστέγασμα πολλών άλλων βραβεύσεων από επιστημονικούς και αποδημικούς φορείς.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, την οποία ο Αντώνης Φούσας ευδόκιμα και πιστά υπηρέτησε, με αισθήματα θλίψης συλλυπούμαι την οικογένεια και τους οικείους του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος