Πεταλωτής: Να ανασυνταχθεί η πολιτική δύναμη που εκφράζει την κεντροαριστερά (audio)

Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που ξεκίνησε με το προγραμματικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εμείς που πιστεύουμε ότι πρέπει να ανασυνταχθεί η πολιτική δύναμη που εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία και τη λεγόμενη κεντροαριστερά στον τόπο μας, δήλωσε στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή ο Γιώργος Πεταλωτής, στέλεχος του κινήματος Δημοκρατών, Σοσιαλιστών.

Νομίζω ότι έχουμε ένα ιδεολογικό στίγμα όσοι προσεγγίζουμε μέσω αυτής της σύμπραξης την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Εκείνο το οποίο είναι κοινό σε όλους μας είναι ότι, οι δυνάμεις που επικρατούν καθοριστικά σε αυτό το σχήμα είναι οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας. Όπου υπήρξε μια τάση να ξεχαστεί η σοσιαλδημοκρατία και να γίνει ένα βήμα προς τα δεξιά, υπήρχε και θα υπάρχει από μέρους μας πολύ μεγάλη αντίδραση, τόνισε ο κος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα να ενδιαφέρεται ο κος Παπανδρέου για τη θέση του αρχηγού, ο κος Πεταλωτής απάντησε ότι ο κος Παπανδρέου χθες μίλησε. Δεν μπορώ να προκαταβάλλω τη θέση που θα έχει ένας πρώην πρωθυπουργός, γιατί οι πολιτικές εξελίξεις είναι πολύ σύνθετες και συμπλήρωσε ότι, θα εξειδικευτεί το θέμα της αρχηγίας με τις υποψηφιότητες που θα υπάρξουν. Οι προτεραιότητες του κου Παπανδρέου είναι πολιτικές και τις έχει καθορίσει και μόνος του, επεσήμανε ο κος Πεταλωτής.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος