Αλ. Τσίπρας: Οι κυβερνητικοί χειρισμοί μεγιστοποιούν την κρίση (video)

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την οικονομική κρίση εξαπέλυσε από τη Νάξο ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα μεγιστοποιεί την οικονομική κρίση.

Στη σύσκεψη που είχε με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ύφεση θα είναι τρομακτική, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και των λουκέτων. Στο σημείο αυτό ζήτησε τη στήριξη και όχι την αναστολή της εργασίας κι εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να χάσουμε όσα κερδίσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με εργαζομένους και το ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου τις προοπτικές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνεχάρη την Ένωση για τη δουλειά της, επισήμανε ότι η Νάξος, νησί με μοναδικό φυσικό περιβάλλον και ποιοτικά προϊόντα, «δεν έχει στηριχθεί στον τουρισμό ως μονοκαλλιέργεια, αλλά έχει και πρωτογενή τομέα». Υπογράμμισε ότι «αυτό είναι πολύ κρίσιμο όχι μόνο για τη Νάξο, αλλά για το μοντέλο της οικονομίας στη χώρα μας που δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στον τουρισμό, αλλά πρέπει να στηρίζεται και στην πρωτογενή παραγωγή».

Είπε ότι «ο κορονοϊός έχει πλήξει την οικονομία» και πως «και πριν από τον κορονοϊό υπήρχαν τεράστια ανοικτά ζητήματα», επισημαίνοντας ότι φέτος οι τιμές των προϊόντων έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά.

Το πρωί, ο κ. Τσίπρας περπάτησε στην αγορά και το μονότονο μήνυμα των καταστηματαρχών ήταν ότι «ο κορονοϊός μας κατέστρεψε».

Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς
Πηγή: ΕΡΤ1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ