Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποιεί ο Αλ. Τσίπρας (video)

Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συζήτησε με καταναλωτές και καταστηματάρχες για την κατάσταση στην αγορά, τη μείωση του εισοδήματός τους και την αδυναμία πληρωμών των λογαριασμών ρεύματος.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπου βρεθώ, σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε πόλη, σε κάθε αγορά, ίδια είναι τα προβλήματα και μεγάλη αγωνία. Έχω εδώ και καιρό μιλήσει για την πιθανότητα να πάμε σε μία μεγάλη κοινωνική κρίση, αν συνεχιστεί αυτή η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και αυτή η λεηλασία στο εισόδημα των μικρών και μεσαίων, παραγωγών, ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, μισθωτών και συνταξιούχων.

Περιοδεία στην Πάτρα πραγματοποιεί ο Αλ. Τσίπρας (video)
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το ίδιο είδα και στην Πάτρα. Ταυτόχρονα όμως, και μία αγανάκτηση που γίνεται από θυμός και οργή, πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή, για διεκδίκηση. Είναι φανερό, και το καταλαβαίνουν πλέον καταναλωτές, μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, ο κόσμος που παίρνει τους λογαριασμούς, ότι εδώ και μήνες πληρώνει μία τρομακτική αύξηση, τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ρήτρα Μητσοτάκη. Και είναι ρήτρα Μητσοτάκη, διότι οφείλεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης ακρίβειας, στην βίαιη απολιγνιτοποίηση, οφείλεται στην ιδεοληπτική εμμονή ότι δήθεν η αγορά αυτορρυθμίζεται και μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς κρατική παρέμβαση, χωρίς ελέγχους και ρύθμιση. Οφείλεται στην ατολμία να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας μπροστά σε μία πρωτοφανή κρίση, όπως τη μείωση του ΕΦΚ, τη μείωση του ΦΠΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού που εδώ και χρόνια παραμένει παγωμένος.

Ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην πλειοψηφία της κοινωνίας που χειμάζεται.

Σήμερα από την Πάτρα, θα πω κάτι που έχει ξαναειπωθεί, αλλά σήμερα βρίσκει την πραγματική του σημασία και αξία, είναι απολύτως κυριολεκτικό. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας. Η κοινωνία χρειάζεται στήριγμα, χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, για να σώσει οτιδήποτε σώζεται τούτη την ώρα. Και να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανοικοδόμησης της κοινωνίας που σήμερα λεηλατείται».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος