Περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας (video)

Τα διμερή θέματα συνεργασίας και τα διεθνή περιφερειακά ζητήματα, βρέθηκαν στην ατζέντα των επαφών που είχε στην Αθήνα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Γουάνγκ Γι τάχθηκε υπέρ της αποπυρηνικοποίησης, απαντώντας σε ερώτηση για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Στον δρόμο του μεταξιού Ελλάδα και Κίνα συντανώνται με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών ,τη συνεργασία αλλά και τη συνέχιση της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε τον Κινέζο Υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στο Μέγαρο Μαξίμου στη διήμερη επίσκεψή του τελευταίου στο πλαίσιο του φόρουμ των αρχαίων πολιτισμών.

Λίγο νωρίτερα τον Κινέζο Υπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Συνεργασίες όπως αυτή στο πρώτο λιμάνι της χώρας θα συμβάλλουν όχι μόνο να ξεπεράσει η Ελλάδα τα πρόβληματά της αλλά και να στείλει ένα μήνυμα ενίσχυσης της φιλίας και της συνεργασίας” είπε ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών.

Συζητήθηκαν επίσης η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα μέσα Μαϊου στο Πεκίνο, οι εξελίξεις σε περιφερειακά ζητήματα αλλά οι διμερείς σχέσεις στους τομείς της οικονομίας, μεταφορών και ενέργειας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου-Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος