Πελώνη: Υπουργική απόφαση κλείνει εξαιρέσεις στις υπερτοπικές μετακινήσεις – Ειδικό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι

Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας. Υπάρχει κόπωση αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ από το μεσημέρι και μετά, είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6” η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

Όπως είπε είναι και ζήτημα συνέπειας προς τους συνεπείς, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα και δεν προσπαθεί να «κλέψει» το σύστημα.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είπαμε πως μια μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικό φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα», δήλωσε.

Σε σχέση με τους εμβολιασμούς απήθυνε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν και υπενθύμισε πως θα αποτελέσουν κίνητρο για ταξίδια μετά την έκδοση και του πράσινου πιστοποιητικού Είναι αδιανότητο να έχουμε αυτό το δώρο και να μην σπεύδουν όλοι να το κάνουν και οι νέοι για να κερδίσουν τη ζωή τους πίσω, είπε και υπενθύμισε πως κανείς δεν είναι άτρωτος, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες ηλικιακές ομάδες τις επόμενες μέρες. Επιταχύνουμε τον Μάιο και τον Ιούνιο πάρα πολύ με 7ήμερους εμβολιασμούς. Με βάση τις παραδόσεις η δυναμικότητα για εμβολιασμούς είναι 2,5 εκ. το Μάιο και 4 εκ. εμβολιασμούς τον Ιούνιο.

Για το άνοιγμα της εστίασης είπε πως έχουν γίνει πολλά για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι του κλάδου και πως μετά το Πάσχα θα υπάρχει εξειδίκευση μέτρων.

Για την αντιπαράθεση που υπάρχει για την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων σε σχέση με την τροπολογία για την ασυλία είπε ότι «οι άνθρωποι της Επιτροπής δεν ασκούν διοίκηση για να είναι υπόλογοι σε ποινικές διώξεις. Πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Επιτροπής, να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την επιστημονική τους άποψη χωρίς να φοβούνται μυνήσεις από τον οποιονδήποτε» είπε και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλοπρόσαλλη τακτική. «Από τη μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί την επιτροπή και από την άλλη αντιδρά για την τροπολογία που διασφαλίζει ακριβώς την ανεξαρτησία της Επιτροπής. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα με την επιστήμη; Πώς θα μπορούν να εισηγούνται ελεύθερα οι επιστήμονες;» διερωτήθηκε.

Για τον τουρισμό είπε ότι εδωσε ο πρωθυπουργός τον οδικό χάρτη για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. «Αξιολογούμε συνέχεια τα δεδομένα, υπάρχει σχέδιο για τον τουρισμό εφόσον πάνε όλα καλά 15 Μαΐου, θα ανοίξει με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και τότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για όλους» δήλωσε.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο είπε πως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και προγραμματισμένο αυτή τη στιγμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος