Πελώνη: Η κυβέρνηση δεν έβαλε αριστερό ή δεξιό πρόσημο στη διαχείριση της πανδημίας

«Η κυβέρνηση δεν έβαλε αριστερό ή δεξιό πρόσιμο στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη συζήτηση που είχε με το δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφερόμενη στην πανδημία, η κα. Πελώνη υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση «προτάξαμε την προστασία της δημόσιας υγείας», της υγείας των πολιτών, και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να απευθύνεται ο ίδιος στους πολίτες με μηνύματα για να τους ενημερώνει για την πορεία της κατάστασης.

Σε ερώτηση «πόσο είναι στα χέρια των πολιτών στο εξής το πώς θα πάει η πανδημία;», η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ευθύνη όλων μας, ότι μπαίνουμε σε μία φάση πιο φωτεινή, όμως δεν είμαστε στο τέλος αυτής της φάσης. «Θα είμαστε όταν θα υπάρχει ανοσία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι.

«Θεωρώ ότι εν μέσω κρίσης ενδυναμώθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, στους θεσμούς, στους επιστήμονες», είπε η κ. Πελώνη και χαρακτήρισε την εμπειρία μία παρακαταθήκη για το μέλλον.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση χρειάστηκε να εγκαταλείψει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν έβαλε αριστερό ή δεξιό πρόσημο στη διαχείριση της πανδημίας. Πρώτο μέλημα ήταν η ανθρώπινη ζωή». Ωστόσο, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα συνεχίσαμε τις μεταρρυθμίσεις και ότι «καμία παράταξη δεν έχει το προνόμιο της κοινωνικής πολιτικής» τονίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνική πολιτική.

Ερωτηθείσα αν «θα ξανακάνατε την επιλογή πρώτα η υγεία;», η κα Πελώνη απάντησε ότι «πάντα η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί το πρώτο μέλημα» και προέβλεψε ότι σταδιακά θα βγούμε από την περιπέτεια.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ