Πελώνη: Η δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους – Οι αντιδράσεις κομμάτων και φορέων

Σοκαρισμένος ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σήμερα το μεσημέρι στον Άλιμο.

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζει ότι: Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλληπητήριά μας.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Να διαλευκανθεί άμεσα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΎΡΙΖΑ αναφέρει ότι: “Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ”.

“Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Συγκλονισμένο δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ. Επισημαίνει ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια: Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη

Την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζητεί η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα Ειδικότερα σημειώνει:

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε στη Αθήνα.

Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να εγγυηθεί».

Πηγή Φωτο: Star

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος