Πέδρο Σάντσεθ: «Σκληρή» η συνάντησή του με τον Νετανιάχου – Συμμετείχε και ο Βέλγος πρωθυπουργός Ντε Κροo

«Σκληρή, πολύ σκληρή» χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Πέδρο Σάντσεθ στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο διήμερο ταξίδι του σε Ισραήλ, Παλαιστίνη και Αίγυπτο. Οπως άφησε να εννοηθεί, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ακούσει αυτή την ώρα οτιδήποτε για διάσκεψη για την ειρήνη. Στη συνάντηση της Πέμπτης. που διήρκεσε αρκετή ώρα μεταξύ Σάντσεθ, Ντε Κροo και Νετανιάχου, ο τελευταίος τους παρουσίασε ένα βίντεο διάρκειας 20 λεπτών, όπου περιγράφονται όλες οι αγριότητες της Χαμάς κατά την επίθεση τους στις 7 Οκτωβρίου. Η επιμονή του Σάντσεθ να του αναφέρει ότι ναι μεν το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αυτοαμυνθεί εντούτοις ο αριθμός των θανάτων Παλαιστινίων «είναι αφόρητος» και να του ζητήσει «να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή», προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά ότι η Χαμάς είναι «ο νέος Χίτλερ» και δεν πρόκειται να σταματήσει ο πόλεμος μέχρι να εξαλειφθεί η δύναμη αυτή από τη Γάζα.

Ο Σάντσεθ είπε δημόσια ότι η Ισπανία γνωρίζει, από την εμπειρία που έχει με την τρομοκρατική οργάνωση ETA, ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί να εξαλειφθεί αποκλειστικά με τη βία», ενώ ο Νετανιάχου είπε ότι «αν δεν πολεμηθούν οι βάρβαροι, θα νικήσουν».

Ο Ισπανός και ο Βέλγος πρωθυπουργός βρέθηκαν στο πέρασμα της Ράφα όπου απάντησαν σε ερωτήσεις του Τύπου. Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κροo τόνισε ότι «για να προχωρήσει η οργάνωση της διάσκεψης για την ειρήνη, πρώτα θα πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι». Και οι δύο πολιτικοί βγήκαν από αυτή την επίσκεψή τους περισσότερο ρεαλιστές όπως επεσήμαναν αλλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη της ειρήνης. Ευχήθηκαν, κλείνοντας, με την ελπίδα ότι αυτή η ολιγοήμερη συμφωνία θα αποτελέσει το προοίμιο για διαρκή ανακωχή και οριστική παύση πυρός.

Ανταπόκριση – Ισπανία: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος