Πεδίο πολιτικής σύγκρουσης η ασφάλεια – «Πυρά» της αντιπολίτευσης μετά τη νέα γυναικοκτονία

Σύνοψη
  • Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι θα θα αποδοθούν οι ευθύνες για την δολοφονία της 28χρονης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί παραίτησης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο τα θέματα της ασφάλειας. Για έρευνα σε βάθος και απόδοση ευθυνών μιλά η κυβέρνηση, μετά την δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως: «Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι πήγαν όλα στραβά. Αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας. Είναι ισοπέδωση. Δεν μπορούμε να ζητάμε το “κεφάλι” ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισήμανε ότι: «Για να κατευνάσουν τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου, ανακοίνωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί “καρατομούνται”. Τελικά, απλώς μετατίθενται! Παίζετε με τις λέξεις “καρατόμηση – μετάθεση” και εμπαίζετε τον ελληνικό λαό που ζητάει δικαίωση στο όνομα της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα; Όλα αυτά θα τα αλλάξουμε».

Για “παταγώδη αποτυχία” στα θέματα ασφάλειας πολιτών, έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον γραμματέα του ΚΚΕ να ζητά από την Θεσσαλία όπου περιοδεύει, επειγόντως λύσεις.

«Το κράτος ούτε σ` αυτή την περίπτωση κατάφερε να κάνει τα ελάχιστα. Είναι παταγώδης η αποτυχία σας στα ζητήματα ασφάλειας. Έχουν περάσει πέντε χρόνια, δε γίνατε κυβέρνηση φέτος τον Ιούνιο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, γιατί δεν της πρόσφερε η αστυνομία, άρα η κυβέρνηση, το κράτος την απαραίτητη προστασία που ζητούσε . Όλα αυτά είναι προβλήματα που επιβάλλουν άμεσες λύσεις τώρα και όχι στον απώτερο χρόνο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Με τηλεδιασκέψεις δεν κάνεις διοίκηση. Δεν ασκείς διοίκηση. Δεν κυβερνάς. Ούτε κάνεις αστυνομία. Απλά κάνεις επικοινωνία και όχι ουσία», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το κουμπί πανικού δεν σε κάνει ούτε αόρατο ούτε αλεξίσφαιρο τη στιγμή που είναι ο γυναικοκτόνος απέναντί σου. Το κρίσιμο είναι να υπάρχει προστασία και δομές φιλοξενίας», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, o Nάσος Ηλιόπουλος της Νέας Αριστεράς.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε: «Έχουμε την πεποίθηση ότι αποκλείεται να έχουν εκπαιδευτεί 17.000 αστυνομικοί για την έμφυλη βία και μάλλον αυτό που εννοεί ο κ. Χρυσοχοϊδης είναι ότι έχουν δαπανηθεί χρήματα».

Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στα θύματα να συνεχίζουν να καταγγέλλουν περιστατικά βίας, ενώ η αντιπολίτευση επιμένει στη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος