Πάσχα πολιτικών αρχηγών: Μικρή ανάπαυλα από τον προεκλογικό αγώνα – Στην Αθήνα παρέμεινε η ΠτΔ

Πάσχα μακριά από την πρωτεύουσα γιορτάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ στην Αθήνα παρέμεινε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία θα κάνει Πάσχα στην Προεδρική Φρουρά. Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας με αναφορά στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη έδωσε ο πρωθυπουργός. Αναστάσιμη λειτουργία χωρίς κάμερες επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο νησί της Μεγαλόχαρης βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην εκκλησία της Παναγίας της Τήνου.

Στο μήνυμά του για το φετινό Πάσχα ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών. «Φέτος η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό. Όμως τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Έτσι και το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας». 

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, γιορτάζει το Πάσχα με την οικογένεια του στην Κέρκυρα. Παρακολούθησε μαζί με τη σύζυγό του το εντυπωσιακό έθιμο του σπασίματος των Μπότηδων και πέταξαν το δικό τους μπότη από μπαλκόνι στο κέντρο της πόλης. 

Πάσχα πολιτικών αρχηγών: Μικρή ανάπαυλα από τον προεκλογικό αγώνα – Στην Αθήνα παρέμεινε η ΠτΔ


Με ένα αναστάσιμο μήνυμα  ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα. Με την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες, προσωπικές και συλλογικές. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες όπου γης». 

Την Κυριακή του Πάσχα ο κ. Τσίπρας, θα επισκεφθεί το Ναυτικό σταθμό Κέρκυρας προκειμενου να ανταλλάξει ευχές με στρατεύσιμους και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει Πάσχα στη γενέτειρά του, την Κρήτη, όπου είχε συναντήσεις με φίλους και στελέχη του κόμματος. Ευχήθηκε χρόνια πολλά και, με αφορμή τον διορισμό διοικήσεων στα μουσεία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: 
 
«Εύχομαι καλή Ανάσταση, υγεία και ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό. Αυτή την εποχή έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θεωρώ απαράδεκτο τις άγιες αυτές μέρες και λίγο πριν προκηρυχθούν οι εκλογές να συναντούμε πελατειακές νοοτροπίες από την Κυβέρνηση».

Στη Λαμία ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης. «Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός. Χρόνια πολλά!», ευχήθηκε.
 
Ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.Το μήνυμα του: «Εμείς ευχόμαστε σε λίγες μέρες, στις 21 Μαΐου, να βοηθήσετε όλοι ώστε να γίνει και η Ανάσταση της Ελλάδας».

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη, Γεωργία Σκιτζή, Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος