ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοινωνική στέγη – Προεκλογικό πυροτέχνημα από την κυβέρνηση

Array

Στο θέμα της κοινωνικής στέγης επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση εκφράζοντας την άποψη ότι είναι «προεκλογικό πυροτέχνημα» οι σχετικές εξαγγελίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως: «Υπό την πίεση της σοβαρής πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική στέγη και οκτώ μήνες μετά τη δήθεν «επανεκκίνηση» της στεγαστικής πολιτικής, η κυβέρνηση έρχεται με ένα αποσπασματικό σχέδιο νόμου που δεν συνιστά παρά ένα πρόγραμμα real estate.

Συνεχίζει την επιδοματική πολιτική και στην κατοικία. Πρόκειται για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση, που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κατανοήσει το μέγεθος της στεγαστικής κρίσης. Για εμάς, το δικαίωμα στη στέγαση αποτελεί πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα για αυτό κι έχουμε επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσιτής στέγης για νέους, φοιτητές και ευάλωτες οικογένειες.

Προτείνουμε:

-Να δημιουργηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ένα δημόσιο απόθεμα κατοικιών που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο
-Να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες αναξιοποίητων ακινήτων, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις ή χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, ώστε να τα διαθέσουν με χαμηλό ενοίκιο.
-Για τη φοιτητική στέγη, να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες, να διευρυνθεί η επιδότηση ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια, να επανέλθει η έκπτωση φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, να καθιερωθεί πρόσθετο επίδομα για όσους σπουδάζουν σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού
-Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος