ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοινή δήλωση των βουλευτών Κρήτης για τα προβλήματα των εργαζομένων στο τουρισμό

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στον τουρισμό ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου οι βουλευτές της Κρήτης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Σπυριδάκη -βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού-, Ελένη Βατσινά -βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας-, Φραγκίσκος Παρασύρης, βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Ενέργειας- και Μανόλης Χνάρης -βουλευτής Ρεθύμνης και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-, σε κοινή τους δήλωση εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και σημειώνουν:

«Δεν γίνεται να πανηγυρίζουμε για “χρονιές ρεκόρ” και να μην σκεφτόμαστε αυτούς, που πραγματικά σήκωσαν το φορτίο της επιτυχίας. Αντ’ αυτού, η Πολιτεία τους αφήνει πρακτικά ακάλυπτους για μήνες, με ένα εισόδημα επτάμισι μισθών σε ετήσια βάση, με έξι μισθούς να λαμβάνουν από την εποχική τους εργασία και ενάμιση μισθό από το Ταμείο Ανεργίας».

Οι βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν πως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό στρέφονται σε άλλους εργασιακούς χώρους και το έλλειμμα σε εργατικό δυναμικό, τόσο σε αριθμούς όσο και σε επίπεδο κατάρτισης, όλο και γιγαντώνεται. Ειδικά δε στην Κρήτη, αναφέρουν «χιλιάδες εργαζόμενοι σε ετήσια βάση, εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, επειδή πολύ απλά «δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».

Επίσης τονίζουν ότι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, χρειάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, ένα σχέδιο που στο τώρα να θέτει τα θεμέλια και να οδηγεί τον τουρισμό μας στην αειφορία και τη βιωσιμότητα, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Σε αυτό το στρατηγικό σχέδιο ο βασικοί πρωταγωνιστές οφείλουν να είναι οι άνθρωποι του τουρισμού. Οι άνθρωποι που χάρη σε αυτούς ο ελληνικός τουρισμός κάθε χρόνο πετυχαίνει την μια επιτυχία μετά την άλλη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος