ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ηθικός αυτουργός των απολύσεων στη «Μαλαματίνα» η κυβέρνηση

Array

Την ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» ζητά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας πως είναι προκλητικές και φιμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με δήλωσή του, τονίζει πως «η απόφαση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» να απολύσει δύο εκ των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού αγώνα στην επιχείρηση, τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγκίδη αλλά και τον Πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Οργανωτικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών, Άρη Μερκενίδη είναι προκλητική και φιμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αποτελεί φυσική συνέπεια των αντεργατικών νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη που «διευκολύνουν» την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και απεργοσπαστικών πρακτικών από πλευράς εργοδοσίας.
Η Κυβέρνηση, ως ηθικός αυτουργός αυτών των απολύσεων, οφείλει να καταλάβει ότι η ανάκληση των απολύσεων των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα» είναι μονόδρομος».

Ο κ. Μουλκιώτης υπογραμμίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τάσσεται Τοτάσσεται διαχρονικά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ των αγώνων των εργαζομένων για το βασικό δικαίωμα στην εργασία, με αξιοπρεπείς μισθούς υπό ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος