Παραλήρημα Μπαχτσελί: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις όπου μπορεί για να «ξεχειλίσει το ποτήρι» (video)

Array

Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια και σήμερα με τον κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί να αναπαράγει την τουρκική επιχειρηματολογία των τελευταίων ημερών περί κλειδώματος ραντάρ των τουρκικών F-16 από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300 προχωρώντας επιπροσθέτως σε απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας μιλώντας μεταξύ άλλων για παράδειγμα τραμπουκισμού και απρέπειας που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς ανταπόδοση και χωρίς κυρώσεις.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε: «Η Ελλάδα, φυσικά, συνεχίζει τις παρενοχλήσεις όπου μπορεί και το κάνει για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Το κλείδωμα των ραντάρ από το σύστημα αεράμυνας S-300 προς τα πολεμικά μας αεροσκάφη F-16 είναι ένα παράδειγμα τραμπουκισμού και απρέπειας που δεν πρέπει να αφεθεί χωρίς ανταπόδοση και χωρίς κυρώσεις […] Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργήσει άμεσα σχετικά για αυτήν την εχθρότητα (της Ελλάδας)».

Στο στόχαστρο Ρόμπερτ Μενέντεζ & ΗΠΑ

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή και πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος χαρακτήρισε μόνιμη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο την Τουρκία.

«Και ακριβώς αυτή τη στιγμή, η φράση ότι “Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην ανατολική Μεσόγειο”, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ στην Αθήνα, είναι θράσος, είναι σκανδαλώδης. Η πραγματική απειλή είναι οι ΗΠΑ, που έχουν κάνει την Ελλάδα στρατιωτική βάση και συσσωρεύουν όπλα και την προκαλούν για να τα στρέψει κατά της Τουρκίας».

Δένδιας σε ΝΑΤΟ: Τα όργανα της Συμμαχίας πρέπει να σέβονται και να τιμούν το σύνολο των συμμάχων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με τον Λετονό ομόλογό του, υπογράμμισε την ανάγκη συνοχής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ αναφερόμενος στην ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, επισήμανε ότι “αποτελεί απόκλιση από τις αρχές της συμμαχίας”.

«Τα όργανα της Συμμαχίας, ξεκινώντας από την ηγεσία της, τον γενικό γραμματέα, πρέπει να σέβονται και να τιμούν το σύνολο των συμμάχων και τις αρχές της Συμμαχίας. Η Ελλάδα έχει συνεισφέρει τις τελευταίες δεκαετίες πολλά στο ΝΑΤΟ και δεν αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να ενισχύσει το γόητρο της χώρας του, καυχώμενος για την ισχυρή στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας.

«Από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, από την Αφρική μέχρι την Αμερική και σε κάθε γωνία του κόσμου, με τις πολιτικές μας σχέσεις, με τα διπλωματικά μας δίκτυα, τις δομές της κοινωνίας των πολιτών, ακόμη και τη στρατιωτική μας ισχύ, κάνουμε αποδεκτή την παρουσία μας» ανέφερε.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και στον αέρα, καθώς συνολικά καταγράφηκαν 124 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά F-16, αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένο.

Η Αθήνα, πάντως, συνεχίζει να ενισχύει τις στρατηγικές της συμμαχίες. Στο Κάιρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, υπέγραψε συμφωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για φοίτηση Ελλήνων Αξιωματικών στην Ανώτερη Στρατιωτική Ακαδημία της Αιγύπτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος