Παρακολουθήσεις: Στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής – Η διαδικασία

Array

Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει αύριο Δευτέρα (29/8) η Bουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς απαιτούνται 120 ψήφοι για να ξεκινήσει τις εργασίες της.

Τα κόμματα λαμβάνουν θέσεις μάχης και οριστικοποιούν τη στάση που θα κρατήσουν, ενώ αιχμή παραμένει το χρονικό εύρος της διερεύνησης.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ θα σεβαστεί το δικαίωμα της μειοψηφίας, αλλά τόσο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής, αναμένεται να ζητήσει την επέκταση του ελέγχου και σε άλλες περιόδους.

Ναι στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να πει στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση αν έχει στοιχεία για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης να συσταθεί χωριστή εξεταστική επιτροπή.

Το ΠΑΣΟΚ που έχει καταθέσει το αίτημα για τη σύσταση του κοινοβουλευτικού οργάνου, δεν θα πει όχι ακόμα και σε επέκταση του ελέγχου αρκεί να υπάρχουν σαφή στοιχεία και τεκμηρίωση. Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν στην ΕΡΤ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συνδέει την εξεταστική επιτροπή με χρονικές περιόδους αλλά με συγκεκριμένες υποθέσεις και πραγματικά γεγονότα.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη για τη θέση του ΠΑΣΟΚ για την επιστρεπτέα προκαταβολή που ζητεί – όπως είπε- επιστροφή στο ακέραιο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για εκστρατεία προπαγάνδας και θέτει σειρά ερωτημάτων για τις παρακολουθήσεις:

  • Ποιοι «εθνικοί λόγοι» συνέτρεχαν στην αρχή της εσωκομματικής διαδικασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και εξαφανίστηκαν με την εκλογή του Προέδρου;
  • Γιατί και με ποιο στόχο η ηγεσία της ΝΔ ήθελε όμηρο τον ίδιο και την παράταξη;

Θετική ψήφο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα δώσει και το ΚΚΕ, θα επιμείνει όμως και στη διερεύνηση του θέματος των παρακολουθήσεων του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ναι στην εξεταστική επιτροπή αναμένεται να πουν Ελληνική Λύση και Μέρα25.

Γεωργία Σκιτζή, Κώστας Κωνσταντόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος